Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe mâna lui Serghie Ce „fantome" vânează Hilton-ul?!

ro

27 Oct, 2012 02:27 3775 Marime text

Fantomaticul imobil din Portul Tomis, structura nefinalizată care ar fi trebuit să fie un hotel de 5 stele, a fost achiziţionat de o firmă „turcească din Cipru". Aşa a spus, mândru, primarul Radu Mazăre. Mai mult, acesta a anunţat venirea imperiului hotelier Hilton la Constanţa. „Structura din Portul Tomis, care a fost începută de un investitor italian acum 7 sau 8 ani, care nu a mai fost lăsat de soţie să vină în România pentru că avea patru amante şi, ca atare, s-au stopat lucrările, a fost preluată de o companie turcească din Cipru şi au semnat contractul cu Hilton. În Portul Tomis, pe structura respectivă se va finaliza, ca investiţie privată, un hotel Hilton, repet, cu contract semnat. Mi-a fost adus la cunoştinţă, au venit investitorii, mi-au prezentat contractul agreat cu Hilton-ul, vor începe lucrările probabil tot în primăvară. Investiţia este în jur de 7-8 milioane de euro. Au lucrat la proiect, au modificat, au făcut la etajul 1 numai săli de conferinţă, sunt standardele Hilton, pentru că ei vor fi şi administratorii şi operatorii acestui hotel", a declarat edilul.

„Macaronarul" Serghie

Proiectul iniţial aparţinuse firmei SC Satu&Fase SRL, care îl avea şi încă îl mai are ca administrator pe controversatul Cristian Serghie. Constănţean (născut în Eforie) naturalizat în Italia (cu tot cu cetăţenie), afaceristul nu a uitat de unde a plecat şi şi-a dezvoltat numeroase business-uri pe tărâmurile natale. Şi la acest moment, Serghie este destul de activ din punct de vedere afaceristic. Satu&Fase are ca asociaţi pe SC Socorota Ltd Cipru şi pe Serghie, care administrează afacerea. În afară de Satu&Fase, Serghie mai apare, ca asociat ori administrator, în societăţile Tomrad Comunications, Qaudrifoglio, Invest Consult Services, Act Consulting Services 2004, Mamaia Luxury Construction, R.D.C. International Construction, Dominic Mar, Firflylogistic, Quality House, Est Capital D.V., D&L Stars Company, TLD Auto şi M&D Farers Invest. Printre partenerii de afaceri ai lui Serghie s-a numărat, de-a lungul vremii, Valentin Gheorghe Ionescu, nimeni altul decât concesionarul Portului Turistic Tomis şi inculpat în dosarul retrocedărilor, în care inclusiv primarul Mazăre a fost trimis în judecată de DNA, pentru un prejudiciu estimat la peste 100 de milioane de euro. Un alt partener de seamă al lui Serghie este cunoscutul Sorin Strutinsky, cei doi fiind acţionari în firma M&D Farers Invest. Lesne de înţeles, la rândul său, Strutinsky este un apropiat al edilului Mazăre. Nu este de trecut cu vederea nici faptul că, în urmă cu câţiva ani, prin Dominic Mar, italianul de origine constănţeană Cristian Serghie a preluat de la Holland Development Grup, firmă de asemenea menţionată în rechizitoriul întocmit de DNA cu privire la retrocedările din Constanţa, 3.000 mp de teren în Mamaia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un vot 27 Oct, 2012 16:35 valentin ionescu coleg cu mazare si nicusor si strutinschi la institut marina si al contrast telegraf-grizly-bagat de adrian nastase la irma psd cu made in romania-ei bogati noi saraci