Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Până când, nu se ştie Inculpatul în dosarul retrocedărilor, interimar la Ortopedie

ro

09 Feb, 2012 20:00 2091 Marime text
spitalortopedie-spital.jpgAlexandru-Octavian Şerban, medicul adus din Bucureşti de echipa CJC-istă care, în frunte cu Nicuşor Constantinescu, conduce Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, este şeful secţiei de Ortopedie.

Bucureşteanul este interimar pe post, dar nici nu se ştie când va fi concursul. „Nu eu decid când va fi concursul, ci Consiliul de Administraţie. Încă nu s-a decis", a declarat managerul SCJU, Dănuţ Căpăţînă. Probabil că este convenabil să ai un... prieten „la cârmă". De ce prieten? Pentru că medicul, şeful interimar, este inculpat în dosarul retrocedărilor, acelaşi care îi includ pe „generic" şi pe Radu Mazăre, dar şi pe Nicuşor Constantinescu. Mai mult, Consiliul Judeţean condus de cel din urmă a aprobat de curând contractarea unui împrumut intern în valoare de 6.700.000 de euro pentru achiziţia de echipamente şi aparatură medicală necesare funcţionării Secţiei de Ortopedie, Traumatologie şi Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

spitalortopedie-SpitalulJudeteansectieortopedie.jpgAlexandru-Octavian Şerban este medic primar ortoped la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din capitală şi este inculpat în dosarul retrocedărilor, la capitolul „interpuşi cumpărători de terenuri", alături de Paraschiva Barbu şi Basarab Popa, pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie. Medicul este cel care i-a vândut teren retrocedat viceprimarului Decebal Făgădău în zona Compozitorilor din Constanţa. Vecini cu vicele în Compozitorilor (clienţi ai lui Şerban) sunt, printre alţii, Ionuţ şi Elena Toma, Mircea Taiss, judecătorul Curţii de Apel Marius-Cristian Epure şi Mihaela-Elvira Chiriac. „Îi ştiu pe toţi medicii de acolo (n.r. de la Floreasca). Eu am fost internat în '97 la Floreasca. Am stat un an şi jumătate acolo. Îi ştiu pe toţi. O să fie foarte bine după ce vor veni aici. Sunt meseriaşi oamenii", a declarat Nicuşor Constantinescu atunci când a fost întrebat de când îl cunoaşte pe Alexandru-Octavian Şerban.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii