Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicio medie de 10 în judeţ Cine a avut media cea mai mare şi de unde este elevul (galerie foto)

ro

09 Jul, 2013 00:00 2375 Marime text
7.751 de absolvenţi au fost înscrişi, în judeţul Constanţa, în sesiunea iunie-iulie a examenului de bacalaureat. Numărul celor admişi a fost de 3.954. 69 de elevi au fost eliminaţi din examen, iar 467 nu s-au prezentat. În ceea ce îi priveşte pe respinşi, numărul acestora se ridică la 3.261.

Dincolo însă de cifre, BAC-ul de anul acesta a însemnat, evident, şi multe emoţii şi nervi, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi. Surprinzător sau nu, în judeţul Constanţa nu s-a obţinut nicio medie de 10. Pe primul loc pe judeţ s-a situat Andrada Mateiciuc, absolventă a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, cu media 9,95. De altfel, printre primii zece clasaţi se numără cinci absolvenţi de la „Mircea cel Bătrân”, doi de la Liceul „Ovidius”, unul de la Colegiul Pedagogic „Constantin Brătescu” şi unul de la Liceul Teoretic „Mircea cel Bătrân” din Medgidia.
Promovabilitatea la BAC, sesiunea iunie-iulie, a fost, la nivelul judeţului, de 54,28%, înainte însă de contestaţii. Acestea din urmă au putut fi depuse ieri, în intervalul 12.00-16.00, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 12 iulie.

Eşec pe linie

Cristina Ivan, inspector şcolar de limba şi literatura română şi purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, a declarat, ieri, că niciun liceu din Constanţa nu a avut promovabilitate 100%. Răducu Popescu, inspectorul şcolar general, pare a fi mai puţin îngrijorat de clasament, punând accentul pe faptul că lucrările eu fost, susţine el, corect evaluate. „Ne propunem ca peste patru, cinci ani să fim fruntaşi la promovabilitate, dar pentru asta legea trebuie să sufere schimbări sau să fie schimbată în totalitate”, a declarat Popescu, ieri.
Există şi unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa unde niciun absolvent nu a promovat examenul de bacalaureat. Este vorba despre Liceul Tehnologic „N. Dumitrescu”, din Cumpăna (acolo unde au fost opt absolvenţi înscrişi, dintre care doi eliminaţi), Liceul Tehnologic „Radu Prişcu” Dobromir (şapte înscrişi, dintre care unul nu s-a mai prezentat) şi Liceul Tehnologic „I. C. Brătianu” din Nicolae Bălcescu (14 înscrişi, un absent).

BAC cu organe de anchetă

Judeţul Constanţa s-a „remarcat”, anul acesta, la nivel naţional, prin scandalurile iscate la BAC şi mai ales prin numărul mare de cazuri de presupusă fraudă care au fost raportate. „Nu suntem toleranţi cu elevii care vor să copieze, nici cu profesorii care încurajează sau tolerează aceşti elevi. Numărul eliminaţilor ar fi fost mult mai mare dacă inspectorii ISJ nu ar fi insistat asupra anunţurilor. Am găsit telefoane în şcoli înainte de primirea subiectelor, deşi anunţasem, în repetare rânduri, că nu sunt permise”, a explicat fenomenul inspectorul general, Răducu Popescu.
Amintim că la ediţia BAC iunie-iulie 2013 s-au înregistrat incidente care au presupus implicarea organelor de anchetă la Liceul „G. Călinescu” din Constanţa, la „Ion Bănescu” Mangalia, la Liceul „Lazăr Edeleanu” din Năvodari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii