Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Transporturilor Proiect privind modificarea facilităţilor de transport feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi

ro

04 Mar, 2021 03:27 2037 Marime text
  • Acum două zile Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a postat pe pagina sa de internet, spre dezbatere publică, Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 42/2017
 
Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ până la data de 9 martie anul curent.
 
Propunerea de modificare a actului normativ prezent este următoarea:

Prin prezentul act normativ, se propune modificarea reglementărilor de lucru la casele de bilete și în tren, în vederea acordării reducerii de 50% pentru transportul pe calea ferată a studenților, în conformitate cu dispozițiile OUG nr. 8/2021. 
 
În cadrul proiectului de hotărâre de guvern de modificare a normelor metodologice s-a specificat care este reducerea la transport de care beneficiază studenții, respectiv legitimații de călătorie cu tarif redus 50% (50% din tariful de transport și 50% din tariful de rezervare) și abonamente lunare cu număr nelimitat de călătorii cu reducere 50% la transportul cu tren regio și interregio clasa a II-a.
 
La data la care vor intra în vigoare a prevederilor punctelor 2 şi 3 ale articolului VI din Ordonanţa de urgenţă nr. 8/2021 vor exista două categorii de studenți, beneficiari de facilități la transportul pe calea ferată: studenții beneficiari de tarif redus 50% și studenții orfani sau care sunt proveniți de la casele de copii beneficiari de gratuitate.

Prin intermediul proiectului de act legislativ s-a stipulat care sunt documentele în baza cărora studenții orfani sau care sunt proveniți de la casele de copii beneficiază de gratuitate.

Totodată, s-au adus completări în ceea ce privește obținerea legitimațiilor de călătorie în baza adeverințelor emise de unitatea de învățământ atât în format fizic, cât și în format electronic
 
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii