Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meet Buşu! Sorin Buşu Cine este înlocuitorul Elenei Frîncu la conducerea Direcţiei pentru Sport

ro

16 Mar, 2012 00:00 7564 Marime text
Busu-SorinBusu.jpgCel care a preluat, marţi, conducerea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, ca urmare a Ordinului 303 al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, este Sorin Ioan Buşu. El este noul director executiv al instituţiei, însă este interimar. Până la preluarea temporară a şefiei DJST, Sorin Buşu era, din ianuarie, director adjunct al instituţiei.

Cine este însă Sorin Ioan Buşu? Buşu Jr, căci vorbim despre fiul lui Gheorghe Buşu, directorul adjunct al AJOFM Constanţa, activează de relativ puţină vreme în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa. Înainte de a fi directorul adjunct al instituţiei (şi asta din ianuarie 2012), el a fost, în perioada martie - decembrie 2011, şef al Serviciu Achiziţii - Investiţii Publice la DJST.

Drumul de la ACN la DJST

Înainte de a intra în lumea administrării sportului constănţean, Sorin Buşu a lucrat ca economist în cadrul Biroului Control Intern la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile (ACN) Constanţa, în intervalul august 2010 - martie 2011.

În perioada noiembrie 2009 - iulie 2010, el a fost director Marketing la SC Rom Sin Star SRL Constanţa. Buşu Jr. a trecut şi prin sistemul bancar, el fiind, din aprilie 2008 până în noiembrie 2009, client advisor la OTP Bank, iar înainte de asta relationship manager la Credit Europe Bank, în intervalul octombrie 2006 - aprilie 2008.

Studii, avere, orientare politică

 

Sorin Buşu are 29 de ani şi a absolvit, în 2002, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" Constanţa, iar în 2006 - Facultatea de Ştiinţe Economice - Economia Comerţului, Serviciilor şi Turismului din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa.

În ceea ce priveşte declaraţia de avere a lui Buşu Jr., cea mai recentă depusă de acesta este cea din 5 aprilie 2011. Potrivit acesteia, tânărul care a înlocuit-o pe Elena Frîncu la conducerea DJST nu deţine terenuri, clădiri şi nici autovehicule. Buşu Jr. nu are nici metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismativă, obiecte care fac parte din patrimoniul naţional sau universal a căror valoare să depăşească 5.000 de euro. Buşu nu are active financiare, plasamente sau datorii. Singura rubrică din declaraţia sa de avere care a fost completată este cea a veniturilor realizate în ultimul an fiscal încheiat. Astfel, conform declaraţiei, Sorin Buşu a avut un venit anual de 20.671 lei, încasat de la „Rom Sin Star SRL/ Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA".

Buşu este membru al Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa. În cazul în care va rămâne la conducerea DJST Constanţa, după susţinerea concursului, Sorin Buşu va avea una dintre cele mai grele misiuni, având în vedere faptul că a preluat instituţia de la unul dintre cei mai apreciaţi administratori sportivi din ţară: Elena Frîncu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • AD 16 Mar, 2012 21:48 Superficialitatea ofuscatilor rezida din abundenta in comenturile date sub pseudonim, probabil din prea multa frustrare sau incapacitate de acceptare a realitatii!De ce oare nu se pune problema altfel, avand in vedere ca functiile ocupate de Busu pana in prezent, pe scara ierarhica au reprezentat o ascensiune fireasca, capabila sa si-o insuseasca orice persoana cu merite si care se dedica! Sau poate ca detalii cum ar fi, butonarea unui telefon de catre o persoana cu responsabilitati cum este si persoana in cauza,ii stirbesc din credibilitate! Patetic!
  • de la primul campion balcanic al constantei la atletism 16 Mar, 2012 17:49 imi pare rau sa nu gasesti un fost sportiv sal pui in fruntea sportului constantean cita coruptie in judetul nostru
  • Popescu 16 Mar, 2012 15:51 Alexandra , nu iubeste sportul ,nu a fost in stare sa stea la doua meciuri de volei . S-a jucat tot timpul cu un telefon. N-o sa-mi spui ca a reusit pe propriile picioare . Prea multe locuri de munca schimbate . La Bucuresti l-a dus Stavrositu de mana la minister ca sa fie numit desi in directie sunt oameni cu patru clase peste el ca valoare . Pariu ca nu va face multi purici aici .
  • Alexandra 16 Mar, 2012 10:41 Nu este nevoie sa fii fost/actual sportiv ca sa iubesti sportul, competitia si activitatile conexe acestora. Si nu inteleg de ce se tot face asocierea intre aptitudinile manageriale si cele sportive...asa o fi reiesit potrivit ultimului studiu al cercetatorilor englezi?! :)
  • observator 16 Mar, 2012 09:49 Avere nu are, dar merge cu masina cu sofer la scara..
  • fost sportiv 16 Mar, 2012 03:20 Imi pare rau sa aud asta ,este tanar si este un lucuru bun dar nu are nimic in comun cu sportul , oare stie sa aprecieze scaunul pe care sta?!.stie oare pe cine trebuie sa reprezinte el acolo ? ..in nici un caz familia .