Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masa de Iftar, simbol al prieteniei interetnice, a fost organizată în comuna Cumpăna (galerie foto)

ro

03 Jun, 2019 00:00 4011 Marime text
Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna au organizat vineri, 31 mai, la geamia din comună, tradiționala masă de Iftar. Astfel, la masa prieteniei, specifică postului Ramazan, s-au adunat credincioșii musulmani și creștini, care, de-a lungul timpului, în ținutul dobrogean, au stabilit bune relații interetnice.
 
La invitația Consiliului Local și a primarului ec. Mariana Gâju au fost prezenți: consulul Republicii Turcia la Constanța, Excelența Sa Sulhi Turan, și viceconsulul Republicii Turcia la Constanța, Hassan Akdogan. La cină au mai participat președinta Organizației de Femei a UDTR, Filiz Ismail, Durie Accoium, președinta Organizației de Femei a UDTTMR, Bari Turchian, secretarul general al uniunii, Geafer Dincer, Bari Gevat, Ablez Aidîn, directorul general al Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, Celzin Latif.
 

Ce este Ramadanul și ce semnificație are cina de Iftar

 
Ramadan sau Ramazan este a nouă lună a calendarului Islamic și marchează perioada postului obligatoriu pentru toți musulmanii. De asemenea, este un moment important pentru comemorarea istoriei sacre a Islamului. Postul reprezintă unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului și necesită abținerea de la orice fel de mâncare, băutură și activitate sexuală pe parcursul întregii zile. Luna Ramadan este considerată a fi luna sfântă a anului, deoarece este luna în care a fost revelat Coranul. Cartea sfântă i-a fost revelată lui Muhammad în Noaptea Destinului. Conform tradiției, arhanghelul Gavriil i s-a arătat profetului Muhammad în cea de-a 27-a noapte a lunii Ramadan, pentru a-i revela Coranul. Iftar este masa luată în fiecare seară de către musulmani, după apusul soarelui, în timpul postului din luna Ramadan.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii