Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mărţişoare, flori şi zâmbete, oferite de Arimex Comexim 2000 SRL pacienţilor constănţeni

ro

02 Mar, 2019 00:00 2743 Marime text
De 1 Martie, echipa Arimex Comexim 2000 SRL, cea care se îngrijeşte de hrana de zi cu zi a pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţiile de la Agigea, Eforie, Palazu, Dermato-venerice, de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi de la Spitalul CFR, şi-a trimis spiriduşii în fiecare salon, împărţind zâmbete, cuvinte calde de încurajare, felicitări, iconiţe cu Maica Domnului şi, bineînţeles, simbolurile primăverii - mărţişoare.
 
La micul dejun, pacienţii au primit ceai cu lămâie Lipton, unt, margarină, crenvurşti din piept de pui, salam de vară, caşcaval Rucăr, brânză topită cu smântână, brânză proaspătă de vaci, miere polifloră, gem de căpşuni, caş proaspăt de vacă, telemea măturată de vacă, iar la supliment - biscuiţi populari, lapte dulce şi iaurt natural.
 
La prânz, pacienţii au fost serviţi cu ciorbă de purcel a la grec, borş de purcel cu smântână, supă de legume a la grec, supă de legume strecurată, gulaş din piept de pui cu legume, cotlet de porc fără os în sos ostropel cu piure de cartofi, rasol de pui şi piure de cartofi, piept de pui înăbuşit la tavă cu piure de cartofi, piure de cartofi cu perluţe de brânză de vaci, mâncare dietetică de spanac cu friptură de pui, salată de castraveţi muraţi şi salată de gogonele. Desertul a fost şi el delicios. Pacienţii au primit mere, mere coapte cu miere şi stafide, prăjitură cu fructe, banană, compot de mere, biscuiţi simpli populari.
 
Echipa Arimex Comexim 2000 SRL a oferit, la cină, ceai cu lămâie Lipton, mămăligă cu brânză de vaci şi smântână, ficat de porc în sos de roşii şi pilaf cu legume, prânz sârbesc cu pipote de pui, pilaf cu ciuperci şi piept de pui la cuptor, brânză de vaci perluţe şi pilaf cu legume, spaghete milaneze şi friptură de pui la cuptor cu sos de smântână, iar la desert - biscuiţi Eugenia şi prăjitura de casă.
 
„Multe persoane întâmpină primăvara în suferinţă, pe patul de spital. Majoritatea sunt mame, surori, soţii, copii, la care nu vine nimeni fie că sunt prea departe, fie că nu pot, fie că pur şi simplu nu mai are cine să vină şi fiecare dintre noi am putea fi în locul lor. Natura renaşte, renaşte speranţa şi reînvie iubirea şi acum, în Postul Paştelui, se cuvine să punem început bun şi să facem să rodească faptele bune. Dacă nu putem înmulţi pâinile şi peştele, stă în puterea noastră să înmulţim şi binele, şi bucuria. Să luăm locul celor care nu au reuşit să ajungă cu un mărţişor sau cu o floare la spital: părinţi, fraţi, soţi, copii, nepoţi, prieteni. Să aducem alinare şi acelor femei singure, la care nu vine nimeni, în speranţa de a le alunga tristeţea şi a le readuce zâmbetul pe buze. O mică bucurie, un sfat bun, mângâietor, să le amintim de cei dragi şi să le urăm o primăvară frumoasă şi zile mai bune. Tuturor pacienţilor le dorim însănătoşire grabnică, multă sănătate, pace sufletească şi spor în toate cele bune. Îl rugăm pe Domnul nostru Iisus Hristos şi pe Maica Sfântă să-i binecuvânteze, să le dea putere să spere, să ierte şi să iubească”, a declarat Petre Preda, reprezentantul Arimex Comexim 2000, societatea care asigură hrana zilnică a pacienţilor din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a celor din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase și din Spitalul CFR.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii