Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai aflăm şi lucruri bune Vagoane exportate, în Brazilia, prin Portul Constanţa (galerie foto)

ro

22 Nov, 2013 00:00 4532 Marime text
Ieri în Dana 38, la Umex, a acostat nava Albanyborg, pe care au fost încărcate 28 de vagoane fabricate la Arad de către Astra Vagoane Călători SA. Vagoanele vor ajunge în Brazilia. Vagoanele au fost învelite în prelată albă, pentru a fi protejate de lovituri şi alte incidente nedorite.

Agentul navei Albanyborg este Idu Shipping & Services. Vasul, sub pavilion Olanda, are o lungime de 142 de metri şi o lăţime de 21 de metri. Pescajul cargoului este de 7,1  metri.
Valoarea contractului este de peste 116 milioane de euro. Astra Vagoane Călători SA livrează pentru Brazilia vagoane de clasa I, clasa a II-a şi vagoane restaurant realizate după ultimele standarde tehnice, de confort şi de siguranţă.

Despre Astra Vagoane Călători

Astra Vagoane Călători este deţinută de omul de afaceri Valer Blidar. Vagoanele  au fost comandate de gigantul  Vale, companie cu sediul la Rio de Janeiro, una dintre cele mai mari din lume, cu activităţi în siderurgie, energie, producţie de oţel, minerit şi logistică. Astra a câştigat în urma unei licitaţii un contract în valoare de 100 de milioane de euro, urmând să livreze companiei braziliene aproximativ 100 de vagoane de călători, într-o perioadă de doi ani şi jumătate. Din cele 100 de vagoane, 96 sunt de călători, 2 sunt vagoane generator şi alte 2 sunt vagoane poştale. Vagoanele de călători au o capacitate de 96 de locuri la clasa a doua şi 74 la clasa 1. Vagoanele Astra vor transporta călători pe o lungime de 1.200 de km în regiunea de Nord-Est a ţării sud-americane pe o cale ferată care face legătura între ţărmul atlantic şi bazinul Amazonian. Grupul Vale, este un conglomerat de companii cu sediul central în Brazilia şi se situează pe locul doi în lume în sectorul mineritului. Prezent în 38 de ţări, de pe cinci continente, gigantul are la momentul actual peste 126.000 de angajaţi proprii şi încă 50.000 care sunt implicaţi în proiectele companiei. Compania Astra Vagoane Călători Arad este cel mai mare jucător intern pe piaţa producătorilor de vagoane de cale ferată şi tramvaie pentru călători din România, fiind principalul furnizor al CFR Călători.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii