Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luna trecută, 41 de persoane au ajuns la Spitalul Municipal de Boli Infecțioase Constanța. Ce s-a întâmplat?

ro

11 Nov, 2018 08:26 2067 Marime text
Potrivit reprezentanților Spitalului Municipal de Boli Infecțioase Constanța, în a doua jumătate a lunii octombrie, la Constanța au fost diagnosticate  51 de cazuru de boală diareică acută. Din acestea, au fost spitalizate 41 de cazuri.
 
Boala diareică acută are ca semn creşterea frecvenței scaunelor la trei sau mai mult, cu o consistență apoasă sau diminuată. De cele mai multe ori, aceste scaune sunt consecința unor infecții ale tubului digestiv (cauzate de virusuri sau bacterii), însoțite de deshidratare, care reprezintă elementul de gravitate. De obicei sunt boli autolimitate, ce durează de la câteva zile până la o săptămână.
 
Bacteriile cu rolul cel mai important în boala diareică sunt: Shigella, Salmonella, unele tulpini de E.coli, Campylobacter, Vibrio cholerae. Virusurile cel mai frecvent implicate în boala diareică acută sunt: Rotavirus, Adenovirus, Norovirus, Astrovirus.
 
Din grupul bolilor diareice acute (BDA) fac parte dizenteria acută, cunoscută de populație ca „boala mâinilor murdare”, salmoneloză, toxiinfecțiile alimentare, gastroenterocolitele acute, holera, febra tifoidă, infecția rotavirală etc. Sursa de infecție o constituie produsele alimentare sau băuturile care conțin microbi, deseori omul bolnav sau purtătorii de germeni. Ceea ce este clar că vara riscurile sunt mai mari, deci se poate numi sezonul bolilor diareice.
 
Persoanele care au următoarele simptome ar trebui să se prezinte la Spitalul de Boli Infecțioase: scaune apoase multiple, explozive, urât mirositoare, febră, vărsături, colici abdominale, agitație, deshidratare (pierderea apei din organism).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii