Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţie pentru achiziţionarea de locuinţe de serviciu la CJC

ro

20 Jan, 2014 00:00 2625 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa a anunţat organizarea unei proceduri de achiziţie imobile în regim de locuinţe de serviciu pentru specialiştii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul serviciilor publice de interes judeţean în temeiul Hotărârii CJC din 29.11.2011. Societăţile interesate să participe la procedură sunt invitate să prezinte, până la termenul limită de depunere a ofertei, dovada taxei de participare în valoare de 100 de lei, garanţia de participare în valoare de 3000 de lei. Depunerea ofertelor se va face până astăzi, ora 10.00, la sediul CJC. Deschiderea ofertelor preliminare va avea loc în data de 20.01.2014, ora 12.00, la sediul CJC.
 
Şi asta în contextul în care preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a fost „ridicat” de procurori, pe 15 ianuarie, de la sediul CJC şi dus la DNA pentru audieri. Una dintre acuzaţii se referă la faptul că Nicuşor Constantinescu a cheltuit 3,7 milioane de euro din banii contribuabililor, pentru a cumpăra 25 de apartamente de serviciu de la un om de afaceri constănţean. Potrivit preşedintelui CJ Constanţa, acuzaţiile procurorilor se bazează pe un raport al Curţii de Conturi, contestat în instanţă de către Consiliul Judeţean. Constantinescu susţine că este acuzat pentru programele de plantare a pomilor şi de alocare de locuinţe pentru medicii din judeţ, programe a căror oportunitate nu o poate judeca DNA, ci doar CJ.
 
25 de apartamente de lux pentru specialişti
 

În primăvara lui 2013, Curtea de Conturi a dispus un control la CJ Constanţa în legătură cu achiziţionarea de către această instituţie a 25 de apartamente de lux. Locuinţele de serviciu cumpărate de CJ Constanţa sunt în cartierul exclusivist Mamaia Summerland, pe plaja Fratelli. Apartamentele, cu două şi trei camere, au fost cumpărate de la firma Stop SRL, aparţinând omului de afaceri Costel Zelcă. Lotul de locuinţe se compune din 19 apartamente cu 3 camere, la un preţ de peste 150.000 de euro bucata, şi alte 6 apartamente cu două camere, la preţuri de peste 130.000 de euro bucata. Afacerea s-a finalizat în iulie 2012, prin încheierea a unui contract de vânzare-cumpărare cu ipotecă imobiliară. Valoare totală a celor 25 de locuinţe a fost de 3,68 milioane de euro, bani care urmau să fie achitaţi în 60 de rate lunare (5 ani). Potrivit contractului, vânzătorul se obliga să predea apartamentele spre folosinţă către CJ Constanţa la 1 august 2012, urmând ca instituţia să devină proprietara efectivă a locuinţelor în 2017, după achitarea ratelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii