Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

KMG International începe programul de internship în rafinăriile sale. 160 de tineri vor fi instruiţi

ro

07 Aug, 2017 10:00 3432 Marime text
KMG International, prin intermediul companiilor membre ce operează pe platforma Petromidia, dar si rafinaria Vega,  începe în luna august programul de internship pentru 160 de studenți selectați să își dezvolte aptitudinile profesionale şi competenţele tehnice pentru o carieră de succes în industria petrolieră. Programul se derulează în perioada 01 august – 30 septembrie, pe platforma Petromidia şi în rafinăria Vega Ploieşti.

“Programele de internship sunt parte a strategiei KMG International de a investi în resurse umane, nu numai în interiorul companiei, dar şi pentru comunitatea în care ne desfăşurăm activităţile. Derulate pe cele două platforme industriale – Petromidia şi Vega - programele susţin transferul de know-how de la experţii noştri către tinerii aflaţi la început de carieră. Din 2002 până în prezent, peste 1000 de absolvenţi de studii superioare şi studii medii au urmat programul de Internship, iar cei mai buni dintre aceștia și-au început cariera în cadrul KMG International“, a declarat Yedil Utekov, director general Rompetrol Rafinare, companie ce operează rafinăriile Petromidia şi Vega.

Pe parcursul programului, tinerii vor fi instruiţi de profesionişti din cadrul Grupului în segmente de business precum prelucrarea petrolului și petrochimie, laborator, mentenanţă, planificare, managementul riscului, siguranţa în muncă, protecția mediului. Pe durata programului de Internship, studenții vor avea alocat câte un mentor din rândul specialiștilor Rompetrol, de la care vor învăța și observa procesele și activitățile desfășurate în cadrul instalațiilor și un plan individual de dezvoltare care să ii ajute să dobândească aptitudinile tehnice necesare. Printre obiectivele acestui program de internship se numară și facilitarea unei integrări eficiente și ușoare în cadrul grupului și pregătirea studenților în vederea preluării responsabilităților angajaților Rompetrol care urmează să iasă la pensie până în 2020.



Participanţii (145 de tineri cu studii universitare și 15 cu studii liceale) provin de la universităţile și liceele de profil din Constanța, Ploiești și București – Colegiul Tehnic ‘Lazăr Edeleanu’ Ploiești, Universitatea ‘Ovidius’ Constanţa, Facultatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, Universitatea Politehnica din București, Universitatea Maritimă din Constanța, Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu din Năvodari – cu care Grupul a încheiat parteneriate prin care oferă stagii de practică liceenilor, studenţilor, absolvenţilor de facultate şi masteranzilor.  Specializările căutate în selectarea participanților la programul de Internship au fost: petrol și gaze (prelucrarea petrolului și petrochimie), electric și electroenergetic, mecanic, economic, automatizări și protecția Mediului.

De-a lungul celor 15 ani de internship, peste 500 de interni au fost angajați în cadrul companiilor din Grup, iar mai mult de 50 de manageri din cadrul companiilor ce activează pe Platformele Petromidia și Vega și-au început activitatea în companie prin intermediul programului de internship.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Viki 10 Aug, 2017 15:39 Cei de la KMGI au organizat în fiecare an programe de internship. Demonstrează că le pasă de viitor și astfel își aleg oameni tineri, capabili să lucreze pentru companie.
  • Ionut 10 Aug, 2017 15:33 În străinătate, majoritatea tinerilor aplică pentru internship. Așa își formează experiența de care întreabă toți angajatorii atunci când vrei să te angajezi. KMGI este o companie bine cotată și constituie o rampă de lansare pentru tineri.
  • Mihai 10 Aug, 2017 15:27 Programul de intership ajută foarte mult la cv. O astfel de recomandare cântărește foarte mult.
  • Alecs 10 Aug, 2017 15:11 Merită un astfel de program. Am un prieten care a făcut stagiul la Petromidia, acum 2 ani și a fost oprit să lucreze în companie.