Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ioan Traian Danci de la mănăstirea din Lipnița, judeţul Constanţa, noul egumen al schitulului de pe Transfăgărășan

ro

28 Apr, 2020 09:56 7518 Marime text


Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului a slujit duminică la Schitul Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, aflat pe Transfăgărășan la cota 1000. Omilia ierarhului a prezentat personalitatea Sf. Ap. Toma, care a avut rolul de a „încredința întreaga omenire de învierea Domnului”.
 
Liturghia a fost oficiată în altarul de vară al schitului. La finalul slujbei, Arhiepiscopul Calinic l-a prezentat obştii pe noul egumen, protosinghelul Ioan Traian Danci.
 
Originar din Bistrița Năsăud, a fost închinoviat până în anul 2018 la mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul Lipnița din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului. Din anul 2019 a fost primit ca egumen la schitul Sf. Mc. Pantelimon din Eparhia Argeșului și Muscelului.
 
Schitul Sf. Mc. Pantelimon a fost înființat în data de 1 iulie 2012, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic de a exista o biserică în care să fie pomeniți toți cei care au lucrat la realizarea Transfăgărășanului. Aflat foarte aproape de Barajul Vidraru, pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Europa, noul schit este unul dintre cele mai importante așezăminte monahale din arhiepiscopie.
 
Foto: Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii