Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ing. Niculae Nejloveanu deschide prima şcoală profesională privată din Constanţa

ro

13 Jun, 2012 01:55 6661 Marime text

nejloveanu_Nicolae_Nejloveanu.jpgDeoarece tot mai mulţi agenţi economici solicită specialişti în domeniul gastronomic, precum şi datorită interesului crescut al elevilor faţă de domeniul alimentar, Fundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară, prin Liceul de Gastronomie, Restaurante şi Hoteluri" va deschide prima şcoală profesională privată din ţară pentru calificările bucătar şi ospătar (chelner) - vânzător în unităţi de alimentaţie. „Înscrierile au loc în perioada 11 iunie - 31 august.

DSCF4839.jpg La prima şcoală profesională particulară se pot înscrie absolvenţi ai clasei a IX-a care doresc să urmeze o pregătire profesională de calitate, la standarde europene, pentru calificările de bucătar şi ospătar (chelner) - vânzător în unităţi de alimentaţie. Viitorii elevi vor fi selecţionaţi, deoarece nu oricine poate lucra cu clienţii", a explicat Niculae Nejloveanu. Durata studiilor este de 2 ani, după care elevii pot continua studiile la liceu, seral sau cu frecvenţă redusă. În primul an de studii, pregătirea elevilor va consta 60% în practică şi 40% în teorie. În al doilea an de studii, elevii vor beneficia de 75% practică şi de 25 % cursuri de teorie. „Şcoala noastră, prin profesori, care sunt maeştri în arta culinară, şi prin dotările pe care le deţine, va asigura formarea competenţelor solicitate în prezent pe piaţa europeană şi mondială a muncii, cu atât mai mult cu cât elevii sunt îndrumaţi individual de către tutori de practică", a mai spus Niculae Nejloveanu.

DSCF4840.jpg Un alt avantaj al şcolii profesionale este parteneriatul internaţional dintre Fundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară, prin Liceul de Gastronomie, Restaurante şi Hoteluri" şi Centrul de Profesii Culinare Paris (CEPROC). „Absolvenţii şcolii vor primi atestat, care este valabil în Uniunea Europeană. Cei care vor avea media peste opt vor primi şi un atestat CEPROC", a subliniat Niculae Nejloveanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii