Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închidem ochii la bătăile primite de copii?! Petiţie pentru camere video în creşe şi grădiniţe

ro

28 Jun, 2016 00:00 6257 Marime text
 

„Ne indignăm şi facem proteste pentru cazurile din Norvegia, dar la bătăile primite de către copiii de doi-trei ani la grădiniţă de către personalul angajat să le ofere educaţie şi siguranţă închidem ochii“. Aşa îşi începe petiţia un părinte din Constanţa, care le solicită autorităţilor în drept să asigure sisteme de supraveghere audio-video în creşele şi grădiniţele din România.
 
Abuzurile şi relele tratamente aplicate preşcolarilor în instituţiile de stat ori în cele private, destinate supravegherii, îngrijirii şi, eventual, educării micuţilor, fapte adesea mediatizate iniţial în mediul online, îi fac pe părinţi să ceară cu insistenţă luarea măsurilor suplimentare de protecţie a minorilor. Pe site-urile de profil, o nouă petiţie a fost iniţiată împotriva acestui gen de fapte, o petiţie prin care, de această dată, se solicită instalarea de camere video în creşe şi grădiniţe.
 
„Cazurile de abuz fizic şi emoţional asupra copiilor în creşele şi grădiniţele din România sunt din ce în ce mai dese. Părinţii îşi trimit copiii la grădiniţă cu scopul ca personalul de acolo să aibă grijă de puişorii lor, să îi ocrotească şi să le ofere educaţie. Din păcate, aceste lucruri nu se întâmplă peste tot. Niciun copil nu merită rele tratamente, indiferent de «greşeala» comisă“, îşi explică părintele demersul.

Alocarea de urgenţă a fondurilor necesare

„Ne indignăm şi facem proteste pentru cazurile din Norvegia, dar la bătăile primite de către copiii de doi-trei ani la grădiniţă de către personalul angajat să le ofere educaţie şi siguranţă închidem ochii. Aşa ceva nu mai trebuie permis în nicio instituţie, de stat sau privată din România“, mai spun părinţii indignaţi. În acest sens, ei le solicită autorităţilor în drept să facă demersurile necesare pentru instalarea sistemelor de supraveghere în astfel de instituţii, ca o măsură suplimentară pentru protecţia micuţilor. „Solicităm statului alocarea de urgenţă a fondurilor necesare instalării în fiecare creşă şi grădiniţă de stat a camerelor de supraveghere şi obligarea creşelor şi grădiniţelor private să îşi monteze camere din taxele lunare achitate de părinţi“, spun constănţenii. „Toţi părinţii trebuie să aibă posibilitatea să vadă în orice moment ce se întâmplă cu copilul lor. Camerele de supraveghere constituie o probă de necontestat în cazul unui abuz“, conchide părintele care a iniţiat petiţia. Nu în ultimul rând, acesta a făcut un apel către toţi cetăţenii să se alăture demersului său.
 
Petiţia pentru instalarea sistemelor de supraveghere video în creşe şi grădiniţe poate fi semnată aici
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 28 Jun, 2016 09:47 Pe cand si petitie pentru montarea de camere de supraveghere prin toate intersectiile orasului ce se vrea si turistic ?Singurul din tara fara asa ceva ! De ce ,cine-s cei care se impotrivesc ?