Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe cursa pentru titlul de „Şcoală europeană"

ro

18 Feb, 2012 02:43 1373 Marime text
scoala_sediul_ISJ.jpgCompetiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală europeană", lansată de Ministerul Educaţiei ca semn al recunoaşterii contribuţiei româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, continuă şi în anul 2012, cu cea de-a IX-a ediţie.

Potrivit unei note publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei, competiţia pentru obţinerea certificatului de „Şcoală europeană" este adresată tuturor unităţilor din învăţământul preuniversitar care au fost şi sunt implicate în activităţi, programe, proiecte comunitare.

Activităţile pot avea în vedere instituţia, personalul didactic şi elevii, individual sau în echipe. Odată obţinut, certificatul este valabil o perioadă de trei ani, după care şcoala poate să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. Certificarea şcolilor cu titlul „Şcoală europeană" le conferă recunoaştere şi prestigiu în cadrul comunităţilor educaţionale, iar eforturile pe care le fac pentru menţinerea titlului obţinut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi şi noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătăţire a managementului şcolar şi la dezvoltarea nunei culturi organizaţionale solide. Termenul limită de depunere a candidaturii este 12 martie. Rezultatele finale şi lista unităţilor de învăţământ preuniversitar declarate câştigătoare ale competiţiei pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană" vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei după data de 25 aprilie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii