Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În şedinţa din octombrie, nu a trecut. Făgădău readuce în atenția Consiliului Local proiectul de cumpărare a clădirii în care funcţionează creşa „Licuricii“ (document)

ro

27 Nov, 2019 00:00 3868 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, repune pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal de joi un proiect de hotărâre privind cumpărarea prin negociere directă a clădirii în care funcţionează creşa „Licuricii”.
Vă reamintim că, anul acesta, Primăria Municipiului Constanţa, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, a închiriat şi amenajat creşa „Licuricii”, singura creşă nouă deschisă la Constanţa în ultimii 30 de ani. 
 
Creşa „Licuricii” găzduieşte 100 de copii.
Este dispusă pe patru niveluri şi are cinci săli de clasă, patru săli de mese, bucătărie proprie, mobilier nou şi grupuri sanitare special create pentru cei mici. Pentru acest spaţiu, municipalitatea plăteşte o chirie de 6.000 de euro pe lună, după cum susţine consilierul local PMP Secil Cantaragiu.

Proiectul de hotărâre s-a mai aflat pe ordinea de zi şi la şedinţa de luna trecută, însă acesta nu a fost adoptat. Atunci consilierii locali PNL şi PMP au votat împotriva acestui proiect, care ar costa bugetul municipiului achiziţii 700.000 de euro.
 
Aleşii PMP au explicat că nu au fost de acord cu acest proiect, deoarece clădirea nu are aviz de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, nu are curte, spaţiu verde sau locuri de parcare. În plus, aceştia au cerut primarului Făgădău să investească într-un alt spaţiu care aparţine deja municipalităţii, este vorba de sediul fostei creşe nr.6, situată tot pe bulevardul IC Brătianu.
 
La rândul lor, şi consilierii municipali PNL au spus de ce nu sunt de acord cu această vânzare: „Imobilul pe care primarul doreşte să-l cumpere este un imobil pe care l-a închiriat în iulie 2018 prin DGAS pentru următoarele motive, citez din Referat (anexa la HCL nr.283/2018): (...) 3 creşe din municipiul Constanţa intră în proces de reabilitare, modernizare şi mansardare. Pentru continuarea activităţii acestor creşe, s-a cerut ajutorul Inspectoratului, care a identificat doar un singur spaţiu cu care să vină în ajutorul Primăriei, un imobil în care şi-a desfăşurat activitatea Colegiul Tehnic „Vasile Pârvan“.
 
Acest imobil, care era gratis, a fost identificat impropriu folosirii cu destinaţie de creşa şi atunci a fost publicat un anunţ, precum ca se caută un spaţiu de închiriat într-o anumită zonă, cu anumite caracteristici ale camerelor. A fost un singur ofertant şi s-a găsit un spaţiu. După închirierea acestui imobil, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Constanţa trimite o adresă, în care arată că spaţiul este impropriu folosirii cu destinaţia de creşă în condiţiile actuale şi pentru conformare, Primăria a cheltuit din banii noştri 64.842,66 lei. În condiţiile în care noi am închiriat spaţiul până la reabilitarea şi modernizarea celor existente, mă întreb cum de a cheltuit Primăria Constanţa suma de 64.842,66 lei într-un spaţiu proprietate privată şi nu i-a investit în creşele existente?”
 
Potrivit presei locale, proprietarul clădirii în care funcţionează creşa „Licuricii”, Izet Chiamuran, deţine mai multe clădiri pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanţa la nr. 9, nr. 16 (sediul închiriat Primăriei Constanţa) sau nr. 40.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta proiectul de hotărâre care va intra din nou la vot pe 28 noiembrie a.c.
 
Citeşte şi:
 
Consilierii PMP şi PNL explică de ce nu trebuie să se plătească mii de euro pentru creşa „Licuricii“ „Făgădău să renoveze creşa veche. E la 300 de metri distanţă!“ (document+galerie foto)

Creşa „Licuricii”, în pericol. Consilierii locali PNL nu au fost de acord cu cumpărarea clădirii de către municipalitate!

LIVE TEXT La Consiliul Local Municipal Constanţa, şedinţă ordinară. Cresc bursele pentru elevi la Constanta. Ce a propus primarul (galerie foto)

Primăria Constanţa continuă investiţiile O nouă creşă a fost dată în folosinţă  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii