Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Duminica Floriilor, Arimex Comexim 2000 SRL a oferit pacienţilor un meniu deosebit şi delicios

ro

25 Apr, 2016 00:00 3276 Marime text


Ortodocşii au prăznuit, ieri, Floriile sau Duminica Floriilor, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele. Floriile sau Duminica Floriilor marchează ultima duminică dinaintea Învierii Domnului. Sărbătoarea reprezintă intrarea triumfală a Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de credincioşi, care ţineau în mâini ramuri de finic.
 
Ca de fiecare dată, Arimex Comexim 2000 SRL, cea care se îngrijeşte de hrana pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa, a avut grijă să pregătească un meniu delicios pentru masa de Florii. Şi ca rânduiala să fie respectată, toate bucatele au fost sfinţite de preotul Cătălin Nedelcu.
 
Astfel, pacienţii au servit la micul dejun ceai cu  lămâie, margarină, şuncă presată, caş de vacă, caşcaval, pate de ficat, gem de căpşuni, iar la supliment, biscuiţi, lapte dulce şi iaurt natural. Pe masa de prânz, angajaţii societăţii Arimex Comexim 2000 SRL au pus borş lipovenesc de crap, supă de peşte, supă de pasăre cu găluşte, trunchi de cod la tavă cu cartofi natur şi lămâie, file de crap prăjit cu mămăliguţă şi mujdei de usturoi, file de cod pane şi cartofi natur cu lămâie, friptură de pui la cuptor şi pilaf cu legume, cartofi natur cu brânză de vaci.
Desertul a fost delicios, pacienţii servind mere, mere coapte cu miere şi stafide, plăcintă cu mere şi fantezii cu rahat. Cina a fost compusă din ceai cu lămâie, spaghete milaneze, macaroane cu brânză, pulpe de pui la tavă şi cartofi la cuptor, cartofi gratinaţi cu brânză de vaci, spaghete în sos de roşii cu pulpe de pui la cuptor, brânză proaspătă de vaci şi pilaf cu legume, iar la desert - biscuiţi şi iaurt natural.
 

„Iar noi, în aşteptarea luminii şi păcii Sfintelor Paşti, când Învierea Domnului Iisus Hristos revarsă peste oameni bogăţia iubirii lui Dumnezeu cel mult-milostiv, când Dumnezeu coboară în suflet, iar sufletul urcă la Dumnezeu, cu pioşenie, înălţăm rugi pentru însănătoşirea, pacea şi mântuirea tuturor pacienţilor internaţi.

Şi pentru că astăzi (n.r. ieri) Duminica a şasea din post este sărbătoarea Floriilor, tuturor celor ce poartă numele de flori cu drag le urăm fericiţi mulţi ani!“, a declarat Virgil Drăghici, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii