Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În dezbatere publică Proiect pentru modificarea HG privind biletele de tratament în sistemul pensiilor militare de stat

ro

10 Jan, 2021 03:17 5124 Marime text
  • La data de 8 ianuarie anul acesta a fost postat pe pagina oficială de internet a Ministerului Apărării Naționale la Secțiunea Transparență decizională-Proiecte de acte normative aflate în procedură de transparență decizională proiectul de Hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 998/2020 privind stabilirea numărului de bilete de tratament balnear şi de recuperare, a condiţiilor şi modului de acordare, precum şi a modului de distribuire sau de decontare a acestora în sistemul pensiilor militare de stat.

Iar aici se propune modificarea Capitolului IV-Dispoziții finale și tranzitorii, unde după articolul 12 se introduce un nou articol 12/1 cu următorul cuprins:

În anul 2021, pensionarii militari și persoanele beneficiare ale prevederilor actelor normative cu caracter reparatoriu care doresc să beneficieze de bilete de tratament balnear și recuperare, în perioada mai-decembrie a anului, depun cererea prevăzută la art.5 în perioada 15 ianuarie-26 februarie.

Selecția realizată potrivit condițiilor specifice de ierarhizare ărevazute în anexa 2 se efectueaza în luna martie a anului 20121.

Beneficiarii selectați sunt înștiințați în scris, despre faprul că vor beneficia de bilete de tratament balnear și de recuperare, și despre cuantumul contribuției bănești din valoarea biletuluicare trebuie să o suporte, în situația în care au dreptul la decontare.

Înștiințarea se realizeazaconcomitent cu transmiterea taloanelor de pensie la domiciliu în luna aprilie a anului 2021.

Biletele de tratament balnear și de recuperare se deconteaza în anul 2021, potrivit dispozițiilor art.11.  

 
Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt așteptate pe adresa de e-mail secretariat_general@mapn.ro, în termen de 10 de zile de la afișare.

În secțiunea Documente a acestui material puteți accesa și proiectul de act normativ așa cum este afișat pe pagina oficială de internet a MApN.
 
Sursa foto: Ministerul Apărării Naționale
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii