Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ajunul zilei de 1 Iunie Arimex Comexim 2000 SRL lansează o nouă campanie - „Fă fericit un copil necăjit!“ (galerie foto)

ro

25 May, 2015 00:00 2081 Marime text


Cu prilejul Zilei Copilului, celebrată pe data de 1 iunie, Arimex Comexim 2000 SRL, împreună cu Arhiepiscopia Tomisului și Asociația „Suflete deschise“, lansează o nouă campanie, intitulată „Fă fericit un copil necăjit!“.
 
Aproape un sfert dintre copiii din România se confruntă cu lipsa alimentelor, a hainelor şi a încălţămintei. Sunt date relevate de un raport al organizaţiei UNICEF, în care se mai arată că 400.000 de copii nu merg la şcoală în mod regulat, iar peste 320.000 trăiesc în sărăcie lucie. E trist, dar adevărat: un copil român din trei este sărac, deşi provine dintr-o familie în care părinţii muncesc. „Să facem fericit un copil necăjit! Ne sunt vecini, îi întâlnim pe stradă, căutând prin gunoaie, îi vedem în intersecții, în parcări, pe la porțile cimitirelor, în faţa bisericilor sau a magazinelor. Sau îi vedem prin sate, dezbrăcați și murdari, în orfelinate sau prin spitale, abandonați de părinți. Cu siguranță ne vom simți mai bine știind că am făcut fericit, măcar pentru o zi sau poate și numai pentru câteva secunde, un copil care nu a avut norocul să aibă ceea ce au alții. Nu rămâne indiferent! Fii generos, dăruiește și vei primi înzecit!“, a declarat Petre Preda, administratorul societății Arimex Comexim 2000 SRL.

Iubirea se întoarce la cel ce iubeşte, bucuria se întoarce la cel ce dăruieşte. Nu vom pierde nimic dacă ajutăm pe cineva. Dacă suntem generoși, vom câștiga sentimente pe care niciun ban din lume nu le poate cumpăra. „Dacă aveţi hăinuţe pe care nu le mai purtaţi, încălţăminte, jucării sau alte bunuri ce vă prisosesc, donaţi-le celor sărmani, aflaţi în nevoinţă mare. Pentru a face milostenie, nu avem nevoie de bani, ci de bunăvoinţă. Atunci când avem bunăvoinţă, nu contează că suntem săraci. Valoarea milosteniei nu depinde de cât dăm, ci de gândul cu care dăm. Mântuitorul Iisus Hristos ne arată că tot timpul trebuie să săvârşim binele, atât în zi de lucru, cât şi în zi de sărbătoare. Să arătăm oricând iubire milostivă şi ajutorare celor suferinzi, bolnavi şi singuri. Lipsa de omenie, de generozitate este mult mai păgubitoare decât sărăcia. Săraci material fiind, este important să nu sărăcim spiritual. Să ne îmbogăţim în bunătate, prin încurajare, printr-un sfat bun, o mângâiere, o mână de ajutor întinsă celor mai săraci decât noi, prin iubire“, îndeamnă Petre Preda, administratorul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL.
 
Cei care doresc să vină în sprijinul celor aflaţi în nevoie sunt rugaţi să aducă darurile la biserica de care aparţin sau, dacă nu se pot deplasa, să sune la numerele de telefon 0241.660.580, 0722.567.873, 0763.097.661, 0730.740.719 sau pot trimite un mail pe adresa sufletedeschise@yahoo.com, în intervalul 8.00 - 18.00, iar donaţiile vor fi preluate de o echipă de voluntari. „Ajută un copil, dăruiește un zâmbet! Zâmbetele sunt sărutările sufletului“, mai spune Petre Preda.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii