Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

I-am pus la treabă Instituţiile statului au reacţionat la articolul nostru de ieri

ro

14 Mar, 2013 00:00 1438 Marime text
În urma articolului publicat în cotidianul ZIUA de Constanţa pe 13 martie - „Cum se doarme pe bani publici în cizmele statului. Nicio autoritate din Constanţa nu mişcă un deget în scandalul alimentelor” (//www.ziuaconstanta.ro/stiri/deschidere-editie/cum-se-doarme-pe-bani-publici-in-cizmele-statului-nicio-autoritate-din-constanta-nu-misca-un-deget-in-scandalul-alimentelor-451043.html), în care am prezentat constănţenilor lipsa de interes a autorităţilor locale faţă de scandalurile legate de calitatea alimentelor, iată că ieri minunea s-a întâmplat.

Pe adresa cotidianului ZIUA de Constanţa au venit două adrese, una din partea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa şi alta din partea Prefecturii. Cele două autorităţi locale au făcut ieri ceea ce trebuia să fi făcut atunci când au început scandalurile. Şi anume: să anunţe locuitorii judeţului dacă există vreun pericol în consumul anumitor alimente, care se comercializează în pieţele şi magazinele din judeţ. Astfel, Instituţia Prefectului ne-a informat despre activitatea întreprinsă de instituţiile publice cu competenţe în domeniul calităţii alimentelor: Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul DSPJ Constanţa. „Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa, pentru a evita apariţia unor fenomene de panică în rândul consumatorilor cu privire la sacrificările ilegale de animale, a dispus verificări la nivelul tuturor Consiliilor Locale de pe teritoriul administrativ al judeţului Constanţa, în vederea identificării unor eventuale zone de depozitare ilegală a unor subproduse de origine animală nedestinate consumului uman”, au spus reprezentanţii Prefecturii.

DSVSA şi-a numit un purtător de cuvânt

Mai mult, ieri, DSVSA Constanţa a decis să numească un purtător de cuvânt, motivând prin următoarele: „Având în vedere fluxul de informaţii intens din acestă perioadă, necesităţile de informare rapidă a mass-media, coroborate cu solicitările sporite pe plan profesional, vă aducem la cunoştinţă că, începând din 13 martie, purtătorul de cuvânt al instituţiei va fi Corina Ivanciu”.

Unde pot suna constănţenii pentru a reclama o neregulă

Cetăţenii pot face sesizări dacă au suspiciuni legate de calitatea alimentelor următoarelor instituţii: Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa - 0241.682.417. Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor – 0241.550.550 şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa la numărul unic de urgenţă 112.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii