Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Dan Spătaru şi-a adjudecat premiile Constănţeanca Diana Antonică este câştigătoarea marelui trofeu (galerie foto)

ro

08 Oct, 2013 00:00 3508 Marime text
Medgidia a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute o nouă ediţie a Festivalului de Muzică Uşoară ,,Dan Spătaru”, la care au participat interpreţi din 8 ţări, printre care România, Bulgaria, Italia, Rusia şi Vietnam.

Cei 22 de concurenţi au evoluat pe scena Casei de Cultură din localitate, vineri şi sâmbătă. Gala Laureaţilor a avut loc duminică seara. Fiecare concurent a interpretat câte două melodii, una din repertoriul regretatului artist. Din juriu au făcut parte Titus Andrei, Mirela Fugaru, Jolt Kerestely dar şi soţia lui Dan Spătaru, Sida. Cei 21 de interpreţi s-au bătut pentru Trofeul „Dan Spătaru” în valoare de 8 mii de lei. Pe lângă concurenţi, în cadrul festivalului au susţinut recitaluri: Fuego, Silvia Dumitrescu, Lora, Stela Enache, Pavel Stratan, Antonia. De asemenea, pe scenă a urcat şi laureata ediţiei din 2011 - Aliona Moon din Chişinău. Locul întâi a fost câştigat de Selatin Kiazim, un adolescent de 17 ani din Constanţa. Acesta a reuşit să cucerească juriul şi publicul, pentru al doilea an consecutiv, după ce în 2012 a câştigat un premiu special. După decernarea premiilor doi şi trei, a celui de popularitate şi a celui oferit de Arhiepiscopia Tomisului, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu“ din Medgidia a urcat soţia regretatului artist. Sida Spătaru a înmânat marele trofeu unei tinere de 20 de ani din Constanţa - Diana Antonică.

Cine este Diana Antonică

Tânăra a interpretat piesele „Nici o lacrimă” a regretatului artist Dan Spătaru şi „Mi-e frică”, melodia Luminiţei Anghel. Diana s-a născut pe 28 septembrie 1993. A terminat Şcoala Populară de Artă Constanţa, secţia canto muzică-uşoară, dans modern şi instructor muzică-uşoară, studiind cu  profesorul de canto Theodor Rădulescu şi Adriana Hoidrag la dansuri. Ca instrumente muzicale a studiat pianul şi percuţia. De asemenea, tânăra a urmat şi cursurile Şcolii de Canto a profesorului Adrian Damiescu. Este studentă în anul II la Facultatea de Management Turistic şi Comercial Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir”. Diana are şi un palmares impresionant. În 2011 a adjudecat următoarele premii: Trofeul Portativul Veseliei, Trofeul Farmecul Muzicii, premiul III la concursul Liga campionilor, premiul I la Music for kids, premiul Artistul Anului „CB Media”. Tot în anul 2011, Diana a participat la Festivalul Dan Spătaru. În 2012, interpreta a câştigat premiul I la Cununa Petrolului şi premiu special George Grigoriu. Anul acesta a mai adăugat la palmares premiul I la Primăvara Teleormaneană, premiul I la Micul artist şi Trofeul Şlagărelor. Nu în ultimul rând, tânăra a participat şi la Vocea României, X Factor România, X Factor Anglia. „Vreau să urmez o carieră în muzică, iar banii pe care i-am câştigat îi voi investi în imaginea mea”, ne-a dezvăluit Diana Antonică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii