Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fermierii, aşteptaţi la APIA Constanţa. Vor depune cereri de plată. Detalii

ro

28 Feb, 2018 13:29 3045 Marime text
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Constanţa informează în mod oficial că la data de 1 Martie 2018 se va da startul Campaniei de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2018 conform OUG nr. 3/2015 şi OMADR nr. 619/2015.

Fermierii interesaţi vor putea depune cereri de plată în perioada 01 Martie 2018 – 15 Mai 2018, modalitatea de depunere a cererilor rămânând neschimbată. Astfel, fermierii care deţin suprfeţe de teren mai mici de 50 ha şi animale vor depune cererile la centrele locale ale A.P.I.A. de care aparţin; fermierii care deţin suprafeţe de teren mai mari de 50 ha şi animale vor depune cererile la Centrul Judeţean  - Serviciul Autorizare Plăţi. Fermierii vor completa o singură cerere de plată în cazul în care aceştia deţin mai multe suprafeţe de teren, în judeţe diferite ale ţării.
În vederea desfăşurării campaniei în parametri optimi, atât pentru solicitanţi, cât şi pentru Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, fermierii sunt rugaţi să respecte programările efectuate de către reprezentanţii instituţiei.

Menţionăm faptul că în campania anului 2017 A.P.I.A. – Centrul Judeţean Constanţa a primit un număr total de 10.952 cereri reprezentând o suprafaţă de 491.701,05 ha. Pentru a veni în sprijinul fermierilor, instituţia noastră a eliberat un număr de 1103 adeverinţe privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii schemelor de sprijin financiar, ca urmare a încheierii convenţiilor dintre A.P.I.A. şi diferite unităţi bancare.

Tot la data de 01 Martie 2018 va debuta şi perioada de vizare a carnetelor de rentier agricol. Vizarea se poate solicita personal ori prin mandatar/curator/tutore, în  perioada 1 martie 2018 - 31 august 2018, în baza unei declarații pentru obținerea vizei anuale, însoțită de următoarele documente: carnetul de rentier agricol; actul de identitate al solicitantului; decizia de la comisia de expertiză medicală - pentru solicitanții pensionați pe caz de boală, în copie; procură notarială autentificată/curatelă/hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă din care să reiasă că solicitantul este tutore legal al rentierului agricol, în original, numai pentru cazurile în care solicitarea vizării carnetului de rentier agricol este făcută de un reprezentant legal; contractul/contractele de arendare; decizia de la comisia de expertiză medicală și decizia pentru limită de vârstă, în copie, pentru persoanele pensionate pe caz de boală, gradele I și II, ale căror pensii de invaliditate devin pensii pentru limită de vârstă.

În anul 2017, A.P.I.A. – Centrul Judeţean Constanţa a vizat un număr total de 7351 carnete de rentier agricol, reprezentând o valoare de 2.289.289,57 Euro.

Pentru buna desfăşurare a procesului de vizare, potenţialii beneficiari sunt rugaţi să respecte programul de lucru şi să evite supraaglomerarea, având în vedere faptul că termenul pentru vizarea carnetelor este unul destul de lung încât să asigure îndeplinirea în procent de 100% a acestui obiectiv.
 
 
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii