Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Faptă creştină în ajunul prăznuirii Sfintei Parascheva Cinci copii aflaţi în asistenţă maternală, botezaţi la Cumpăna (galerie foto+video)

ro

14 Oct, 2017 00:00 3672 Marime text
Au primit Taina Botezului în ajunul Sfintei Cuvioase Parascheva şi la fel de important este faptul că au, de acum, părinţi spirituali care să-i ajute şi să-i ghideze în viaţă.
 
Cinci copii din judeţul Constanţa aflaţi în asistenţă maternală au fost creştinaţi, ieri, în localitatea Cumpăna, în ajunul praznicului Sfintei Cuvioase Parascheva. Evenimentul a fost organizat de Primăria comunei Cumpăna şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Copiii, doi băieţi şi trei fetiţe, au primit prenumele de Marian MihaiţăAntonio ValentinMihaela, Laura şi Maria Parascheva.
 
Micuţii fost botezaţi la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din localitate, de Înalt Preasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, şi un sobor de preoţi, iar primarul comunei, Mariana Gâju, le-a oferit câte un cadou. Naşii care le vor veghea drumul în viaţă sunt oameni cu credinţă, cu dragoste pentru copiii abandonaţi şi lipsiţi de dragoste părintească. Emoţionaţi, naşii au mărturisit că bucuria pe care au trăit-o este greu de descris în cuvinte.
 
La Cumpăna a devenit deja o tradiţie ca, la zile mari, să fie botezaţi copii abandonaţi de părinţi. Iniţiativa îi aparţine primarului Mariana Gâju, care organizează astfel de acţiuni de mai multe ori pe an. Astfel, la fiecare mare praznic, oameni cu suflet din localitatea Cumpăna botează copii aflaţi în asistenţă maternală şi îşi iau responsabilitatea de a le rămâne acestora aproape în anii care urmează.
 
Botezul este una din cele şapte Sfinte Taine ale Bisericii şi constituie poarta de intrare în creştinism. Biserica face, prin săvârşirea acestei Taine, mai mult, nici mai puţin decât ceea ce a lăsat ca testament Mântuitorul Hristos apostolilor: „Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-i în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh“.
 
Botezul reprezintă un legământ, întrucât cel care îl primeşte nu mai aparţine sieşi şi familiei sale, ci devine, după duh, frate al Mântuitorului Hristos. Botezul este sămânţa credinţei puse în sufletul omului, sămânţa care, apoi, prin participarea celui botezat la viaţa Bisericii, prin instrucţie şi viaţă potrivit preceptelor Evangheliei, dă Bisericii lui Hristos un creştin matur.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii