Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment organizat la Cumpăna Despre eliminarea hepatitelor virale prin implicarea autorităţilor publice locale

ro

10 May, 2019 00:00 1784 Marime text
Primăria comunei Cumpăna, în parteneriat cu Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România APAH-RO, organizează, azi, conferinţa de evaluare a proiectului „Eliminarea hepatitelor virale prin implicarea autorităţilor publice locale”.
 
Evenimentul va avea loc în data de 10 mai 2019, la Centrul Multifuncţional de Asistenţă Socio-Medicală din comuna Cumpăna. Proiectul a fost demarat în luna ianuarie a acestui an şi a avut mai multe obiective, printre care: testarea a 1.000 de persoane din comuna Cumpăna cu sprijinul medicilor de familie din localitate; campanii de informare despre hepatita C; organizarea de întâlniri lunare - sprijin şi îndrumare pentru cei diagnosticaţi.
 
La acestea se adaugă realizarea unui studiu comparativ privind strategiile naţionale de eliminare a hepatitei C din România, Bulgaria, Macedonia şi Serbia; dezbateri publice cu toţi factori decizionali - autorităţi naţionale şi locale, medici, pacienţi, experţi privind identificarea celor mai bune metode de eliminare a virusului hepatic C din comunităţile locale.
 
După trei luni, autoritatea publică locală doreşte să reia dezbaterea publică pentru a discuta despre rezultatele obţinute, despre problemele întâmpinate şi mai ales despre modalităţile de continuare a proiectului. APAH-RO speră să obţină sprijinul tuturor celor implicaţi pentru a testa aproximativ 1.000 de cetăţeni ai comunei, a le oferi informaţii despre gestionarea bolii şi a-i îndruma către tratament. Obiectivul este acela de a transforma comuna Cumpăna în model de urmat la nivelul întregii ţării şi a demonstra că aportul comunităţilor locale (autorităţi, medici, pacienţi) este esenţial în atingerea ţintei stabilite de OMS, aceea de a elimina hepatitele până în anul 2030.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii