Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoţii pentru absolvenţii de gimnaziu Inspectoratul Şcolar Judeţean organizează simularea Evaluării naţionale

ro

22 Apr, 2013 00:00 2632 Marime text
În acestă săptămână, între 23 şi 25 aprilie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa organizează cea de-a doua simulare a Evaluării naţionale. Nota la Evaluarea naţională reprezintă 50% din nota de admitere la liceu.

În perioada 23 - 25 aprilie 2013, aproximativ 6.200 de elevi de clasa a VIII-a, din şcolile constănţene, vor susţine probele din cadrul celei de-a doua simulări organizate în acest an şcolar de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. Marţi, 23.04.2013, în intervalul 12.00-14.00, se desfăşoară prima probă, la disciplina Limba şi literatura română, urmând ca joi, 25.04.2013, să aibă loc proba la Matematică. Lucrările scrise vor fi evaluate la nivelul unităţii de învăţământ (centru de examen/centru de comunicare).

Rezultatele evaluării vor fi comunicate elevilor, prin afişarea acestora la fiecare centru de examen/centru de comunicare, în data de 9.05.2013, până în ora 12.00. De asemenea, rezultatele evaluării la cele două discipline vor fi transmise comisiei judeţene în data de 9.05.2013, până la ora 14.00.  Acestea vor fi analizate la nivel de  clasă, discutate cu elevii şi cu părinţii.

Prima simulare – un eşec total

Reamintim că prima simulare a Evaluării naţionale la Constanţa s-a desfăşurat în perioada 4-6 decembrie 2012. Rezultatele obţinute la cele două probe susţinute - Limba Română şi Matematica - au demonstrat încă o dată lacunele din sistemul de învăţământ. Una dintre ele ar fi detaşarea titularilor în interesul învăţământului. Potrivit rezultatelor ISJ Constanţa, la cele două probe susţinute de elevii din clasa a VIII-a au fost obţinute doar trei note de 10: una la proba de Limbă Română şi două la proba de Matematică. Astfel, elevii Ştefan Tudose şi Ali Aidan au reuşit să rezolve impecabil teza la Matematică, ei fiind notaţi cu nota 10. Cea de a trei notă maximă a fost obţinută de proba de Limbă Română de Roxana Ioana Nicolae, de la Cambridge School of Constanta. Cât priveşte topul şcolilor în care au fost înregistrate cele mai mari medii acestea sunt: Liceul Teoretic Ovidius, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Liceul Teoretic Traian, Liceul Teoretic George Călinescu, Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu, Şcoala Gimnazială Mihai Viteazu, Şcoala Gimnazială Gheorghe Ţiţeica şi Şcoala Gimnazială Nicolae Tonitza. Rezultatele simulării Evaluării Naţionale nu sunt deloc îmbucurătoare. Astfel, la proba de Limbă şi Literatură Română 1.847 elevi au fost notaţi cu note mai mici de cinci. La proba de Matematică, lucrurile stau mai rău: 4.294 de elevi au obţinut note mai mici de cinci.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii