Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii de la „George Călinescu", pregătiţi să devină cetăţeni informaţi şi responsabili

ro

05 Mar, 2012 00:00 1448 Marime text
calinescu_-_liceu_Calinescu.jpgÎntr-o lume care se confruntă cu provocarea schimbărilor climatice, instruirea în domeniul energiei devine parte integrantă a educaţiei oferite în cadrul Liceul Teoretic „George Călinescu"

Începând din luna martie, elevii Liceului Teoretic „George Călinescu" au posibilitatea să se implice activ în depistarea şi rezolvarea problemelor de mediu prin iniţierea, la nivelul instituţiei, a două proiecte cu anvergură internaţională. Astfel, opt elevi din clasa a XI-a şi zece din clasa a VI-a participă, sub îndrumarea profesoarei Iulia Gîrbocea, la un proiect paneuropean axat pe educaţia pentru energie, numit U4 ENERGY, secţiunea „Cea mai bună campanie de conştientizare în ceea ce priveşte eficienţa energetică".

Concursul este organizat de Comisia Europeană, fiind finanţat prin programul „Energie Inteligentă pentru Europa" şi este monitorizat de comisarul pentru energie Gunther Oettinger. Sub deviza „Copiii sunt soluţia", 90 de elevi ai şcolii participă la cea de-a patra ediţie a Concursului Naţional de Responsabilitate Socială „Patrula Eco". Este vorba de elevi din clasele a V-a, a VI-a şi a XI-a, care, sub îndrumarea profesorilor Iulia Gîrbocea, Ana Colţea, Elena Cracea şi Ofelia Ghiţă iau parte la proiect. Respectivul proiect oferă posibilitatea implicării şcolii în rezolvarea problemelor de mediu, alături de parteneri instituţionali locali - Centrul Carpato Danubian de Geoecologie şi Editura Decesfera. „Patrula Eco" este un sistem de monitorizare a paşilor pozitivi în ceea ce priveşte protecţia mediului înconjurător, dar şi de colectare de date privind problemele de mediu cu care se confruntă comunităţile locale. Datele furnizate de „Patrula Eco" vor fi colectate, procesate şi elaborate sub forma unui raport, care va fi înaintat tuturor factorilor abilitaţi să rezolve problemele de mediu: agenţii locale de protecţie a mediului, consilii judeţene, primării, societăţi comerciale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii