Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De câte paturi are nevoie secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Constanţa pentru a face faţă solicitărilor?

ro

18 Feb, 2015 00:00 2461 Marime text
Şefa secţiei de Pediatrie, medicul Cristina Mihai, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că secţia ar avea nevoie de 120 de paturi, în condiţiile în care, la ora actuală, are doar 90. Tot ieri, managerul unităţii sanitare, dr. Dănuţ Căpăţînă, a ţinut să precizeze că în secţia de Pediatrie lucrează o echipă de medici care fac tot posibilul pentru ca micuţii pacienţi să se însănătoşească. Pentru confirmarea celor spuse de managerul spitalului, dr. Cristina Mihai a vorbit despre doi copii (cazuri sociale) care au fost operaţi cu ajutorul medicilor de la Spitalul Judeţean Constanţa.

Andrei, un copil abandonat la Spitalul Judeţean, a fost operat în Italia. El a fost diagnosticat cu o malformaţie gravă la inimă. „A fost trimis prin formularul E112, costurile actelor fiind suportate de medicii secţiei de Pediatrie a SCJU Constanţa. S-a implicat şi o asociaţie umanitară, care a trimis un însoţitor voluntar şi a acoperit costurile aferente deplasării“, a spus mediul Cristina Mihai. Tot în Italia a fost operată şi Andreea, o fetiţă care fusese abandonată pe patul de spital. Şi operaţia ei a fost posibilă cu sprijinul medicilor constănţeni, micuţa fiind diagnosticată cu o malformaţie gravă la inimă. „A fost trimisă de medicii secţiei de Pediatrie la Bucureşti, la Spitalul «Marie Curie», unde se aflau în vizită nişte cardio-chirurgi pediatri italieni. Ei au decis că trebuie operată. Am reuşit să o ducem în Italia, unde a fost operată. În prezent, şi ea, şi Andrei sunt bine şi se află în centre de plasament“, a mai spus şefa secţiei de Pediatrie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vadana anton 01 Mar, 2015 12:46 NUMARUL de paturi si igienizarea sectiei de pedriatie sar putea face prin strangere de fonduri,deoarece ministerul intai isi acrda banii pentru salariile functinarilor din minister si dupa aceea pentru ce este necesar,pacientii m ai la urma chiar daca este vorba de copii. DOMNULE BANICIOIU unde ajung banii de la CAS?