Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De azi se opreşte căldura, dar nu vă bucuraţi

ro

19 Apr, 2013 00:00 1856 Marime text
De azi constănţenii au scăpat de o cheltuială care le golea buzunarele în timpul sezonului rece al anului. Şi anume agentul termic din calorifere.
 
Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Constanţa a decis ca începând de astăzi, 19 aprilie, să oprească furnizarea încălzirii în municipiul Constanţa.
 „Decizia vine ca urmare a evoluţiei în creştere a temperaturilor exterioare, dar şi pentru că ne-am consultat atât cu Uniunea Asociaţiilor de proprietari, cât şi cu alţi consumatori“, spun reprezentanţii RADET Constanţa. Astfel, începând cu data de 19 aprilie, RADET va furniza doar apă caldă de consum, în regim non-stop, ca de obicei. „Şi, cum, odată cu îmbunătăţirea vremii, proprietarii de apartamente se preocupă şi de lucrările de reparaţii ale propriei instalaţii de termoficare, RADET le recomandă să apeleze numai la agenţi economici autorizaţi în domeniu, care pot garanta calitatea lucrărilor. Atragem atenţia că, în cazul înlocuirii instalaţiilor interioare, executantul trebuie să respecte configuraţia proiectată şi să respecte diametrul interior al ţevilor conform fişei tehnice a imobilului“, recomandă RADET Constanţa. Decizia a fost luată datorită creşterii temperaturilor atmosferice, dar şi după consultare cu asociaţiile de proprietari şi alţi consumatori.

Bucurie, umbrită de datoriile din urmă
 
Cu toate acestea, facturile care vor veni pentru luna martie a anului vor fi destul de mari. Motivul este preţul gigacaloriei, care a fost majorat şi de CET Constanţa, şi de RADET. Constănţenii vor scoate aşadar mai mulţi bani din buzunare, pentru a achita factura majorată din luna martie, la care se vor adăuga şi majorările din luna februarie. Dacă până la 1 februarie, constănţenii au plătit 341,91 lei pentru o gigacalorie, de la 1 februarie vor scoate din buzunare 358,54 lei. Preţul local de facturare a energiei termice va intra în vigoare începând cu data de 1 februarie 2013. Facturarea diferenţelor de preţ aferente energiei termice furnizate în Municipiul Constanţa în luna februarie 2013 se va face odată cu facturarea consumului de energie termică aferentă lunii martie. Decizia a fost luată pe 26 martie, în cadrul şedinţei Consiliului Local Municipal (CLM) Constanţa şi vine ca urmare a faptului că Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat solicitarea CET de majorare a preţului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii