Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De 1 Iunie Terapie prin zâmbete şi dragoste, oferită copiilor internaţi la Spitalul Judeţean Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

ro

01 Jun, 2017 13:20 4811 Marime text

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei Constanţa şi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Ziua Copilului a fost sărbătorită într-o atmosferă magică. Pentru a-i face pe micuţii bolnavi  să uite de boală, de suferinţă şi tristete, societatea Arimex Comexim 2000 SRL şi asociaţia Suflete deschise şi-au trimis spiriduşii să înlocuiască halatele albe şi ofere o mulţime de surprize. Magicienii şi clownii i-au distrat şi i-au învăţat să joace bowling, iar Alba ca Zăpada le-a pictat chipurile.
 
Iepuraşul urias şi Minnie mouse le-au împărţit tuturor  baloane zburătoare la cer în formă de inimioară şi bună dispoziţie. De asemenea, personajele de poveste le-au mai dăruit mingii, trompete, dulciuri şi fructe, dar şi încurajări, mângâeri şi multă dragoste. Şi bineînţeles au primit şi jucării: băieţeii au primit câte o ambulanţă, iar fetiţele câte un echipaj medical cu doctor asistenţă şi trusă medicală.
 
Toti copii au primit năsucuri roşii şi coifuri de clawn, iar cei care au dorit să devină prinţi şi prinţese au primit coroane regale şi coroniţe argintate cu pietricele colorate. În plus, cei mici au fost răsfăţaţi şi cu un meniu special: crenwurşti din piept de pui, unt, gem de căpşuni, iaurt, supă de păsăre cu fulgi de ou, friptură de pui la cuptor şi pilaf cu ciuperci, salată de roşii, mâncare de cartofi cu friptură de purcel, dar şi babane, portocale, biscuiţi, prăjituri cu ciocolată.


 
„Ziua Copilului nu trebuie să aibă limită de vârstă. Oricare dintre noi, fie că este copil sau adult, are voie să se simtă copil. Este necesar ca macăr o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să ne întoarcem la inocenţă, să zâmbim curat şi să simţim că înfloreşte în inimile noastre dorinta de nazbatii, de joaca, de pozne, de alint. Această frumoasă sărbătoare trebuie să ne reamintească despre responsabilitatea noastră, a maturilor, faţă de copii, dar, de fapt, faţă de viitorul nostru. Trebuie deci, să fim preocupaţi în permanenţă de atenta formare a tinerelor caractere, de educarea morală, sănătoasă a tinerei generaţii, mai ales în conjunctura actuală, când copiii sunt asaltaţi de anturaje şi de fel de fel de tentaţii din ce în ce mai periculoase şi mai provocatoare, pe care nu le pot birui singuri. Investind şi având  grija de ei, învăţându-i să trăiască frumos, să fie buni, să zâmbească, cu siguranţă, mai târziu vom putea zâmbi şi noi.

În realitate, situaţia copiilor din ţara noastră este extrem de îngrijorătoare. Din cele cinci milioane de copii cât trăiesc în România, doar pentru câteva mii de ziua de 1 Iunie înseamnă jucării, hăinuţe, baloane colorate, clowni, petreceri-surpriză, plimbări în parcuri de distracţii, bucurii. Majoritatea dintre aceştia, sunt copii instituţionalizaţi, care trăiesc în centre de plasament sau în orfelinate.

 
Pentru restul copiilor,  ziua de 1 Iunie este o zi obişnuită, adică o zi în care mănâncă o masă săracă în calorii, în care primesc o îngrijire proastă sau în care renunţă la şcoala. O gravă problemă a copiilor este starea de sănătate. Se impune să conştientizăm gravitatea situaţiei şi să ne hotărâm ce vrem să facem cu viitorul nostru.  Iar Guvernul trebuie să înteleagă că singura modalitate pentru a crea copiilor nostri o lume mai bună, este o reformă eficientă care să elimine cât mai rapid sărăcia. Altminteri, puţin câte putin, copii nostri vor uita să mai zâmbească“, a declarat Vergil Draghici, administratorul Arimex Comexim 2000 SRL.
 

 


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii