Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum sunt schimbaţi din funcţie directorii din şcolile constănţene

ro

28 Aug, 2013 00:00 4542 Marime text
Inspectoratul Şcolar Judeţean a analizat activitatea a 156 de directori ai unităţilor de învăţământ şcolar preuniversitar din judeţ. Evaluarea s-a făcut de către consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean, pe baza unei autoevaluări şi a unui raport de activitate.

Conform fişei de autoevaluare, directorii şi-au acordat punctaje în baza indicatorilor de performanţă. Este vorba de activitatea desfăşurată pe parcursul anului şcolar, în funcţie de rezultatele obţinute în ceea ce priveşte curriculumul, resursele umane şi financiare. Punctajul maxim este de 100 de puncte şi, în baza sumei obţinute, directorii vor primi calificative. Dacă punctajele primite de directori nu vor fi mulţumitoare, aceştia riscă să-şi piardă funcţiile de conducere. Pe baza unui raport, prezentat ieri în cadrul unei conferinţe de către inspectorul şcolar general Răducu Popescu, 9 directori de liceu au primit un punctaj cuprins între 86 şi 90 puncte, 27 au obţinut între 90 şi 95 puncte, iar alţi 27 de directori au primit 100 de puncte.

Cât priveşte directorii de şcoli, 30 au obţinut între 86 şi 90 de puncte, alţi 47 - între 90 şi 95 puncte, iar 16 - 100 de puncte. Într-un top al celor mai buni manageri de unităţi şcolare se situează directorul Vasile Nicoară, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Cristina Anghel, de la Liceul Teoretic „Ovidius”, şi Daniela Flonder, de la Grupul Şcolar „I. N. Roman” Constanţa. La polul opus se situează Liceul Tehnologic Cogealac, Liceul Tehnologic Aliman şi Şcoala nr. 33 „Anghel Saligny” din Constanţa. „În funcţie de evaluare, se stabileşte dacă o persoană rămâne sau nu director în continuare. Unii dintre ei vor fi schimbaţi, dar numele vor fi făcute publice după ce vom discuta cu fiecare în parte. Pentru ceilalţi, am creat Laboratorul de management, condus de inspectorii şcolari Liliana Timofte şi Petrică Miu, care, săptămânal, vor avea discuţii cu anumiţi directori, pentru a le atrage atenţia asupra stângăciilor făcute. De asemenea, vor identifica împreună cum să le remedieze”, a declarat inspectorul general Răducu Popescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • victor 29 Aug, 2013 17:50 Afirmatiile celor din ISJ sunt niste minciuni. Schimbarile le face Generalul, Miu si Timofte si nu doamna Oprea, dupa bunul plac al dumnealor sau mai bine zis al partidului. Cum e posibil ca directoarea de la Cogealac sa fie numita din nou?...Colegi de partid...Ce promovam atunci?
  • nu conteaza 28 Aug, 2013 16:58 isj ...chiar schimba directorii in functie de punctaj????? ma indoiesc!!!!!! numirile (poate ca nu toate ) se fac de regula si pe baza carnetului de partid!!!! sau pile politice??? d-na Oprea de la isj stie mai bine cum a negociat cu autoritatile locale postul unor directori care nici nu merita acest titlu...!!!si-a pus obrazul pt o mahalagioaica si o neprofesionista si o....mai cercetati!!!!
  • mama 28 Aug, 2013 10:23 pe directorul de la sc. gen. 30 nu o schimba nimeni????