Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum să ne ferim de capcane Lista magazinelor care fac reduceri de iarnă (galerie foto)

ro

15 Jan, 2013 23:10 4486 Marime text
reduceri_1.jpgConstănţenii îşi pot completa garderoba cu haine de firmă cu bani puţini, datorită reducerilor care au început oficial de ieri. Reducerile la îmbrăcăminte şi încălţăminte pot ajunge până la 90% până pe 15 aprilie. Mărfurile care pot fi supuse soldării sunt articolele de îmbrăcăminte, articolele de blănărie-pielărie, confecţiile, tricotajele, inclusiv lenjeria, ţesăturile, marochinăria, încălţămintea şi articolele sezoniere de sport-turism, precum şi alte produse stabilite prin norme ca făcând parte din categoria produselor sezoniere. Următoarea perioadă în care comercianţii vor putea practica vânzări cu reducere este 1 august - 31 octombrie, pentru produsele de primăvară - vară.

Piese vestimentare pentru bărbaţi, femei şi copii, încălţăminte, accesorii, bijuterii, parfumuri şi cosmetice, toate pot fi găsite la jumătate de preţ în magazinele de firmă din City Park Mall şi Maritimo Shopping Center, dar şi în celelalte magazine din municipiul Constanţa. Astfel, destul de atrăgătoare sunt ofertele de la Maschio by Mutlu, Mondo, Motor Jeans, Pull and Bear, Steilmann, Multibrand, Bigotti, Zara, Debenhams, Guess, Nine West, Il Passo, Ecco, La Benvenut. De asemenea, magazinele care vând produse pentru copii au afişat surprizele colecţiilor de iarnă. Promoţii speciale îi aşteaptă pe constănţeni şi în magazinele de încălţăminte, de unde se pot întoarce acasă cu încălţăminte la jumătate de preţ. Şi la capitolul lenjerie reducerile se ţin lanţ.

reduceri_2.jpgAstfel, la Jolidon preţurile au fost micşorate cu până la 70%. De asemenea, librăria Cărtureşti îşi va bucura cumpărătorii cu volume cadou, iar doamnele se pot alege cu parfumuri şi cosmetice mai ieftine cu până la 50%. Cumpărătorii din Maritimo Shopping Center pot vizita magazinele Deichmann, Hush puppies, Humanic, Kiltec, Bijou Brigitte, Brise, DO & DO, H&M, Kenvelo, Jolidon - unde vor găsi produse de calitate şi la preţuri mai mici. Spre exemplu, la Yellow Store, constănţenii vor putea achiziţiona un aparat foto DSRL Nikon. Pentru suma de 1.699 lei cumpărătorii vor primi aparatul foto Nikon D3100, împreună cu pachetul format din card de 4GB, geantă Nikon, cablu USB şi cablu HDMI.

Reduceri mari şi la magazinele online

Pentru a scăpa de stocuri şi a atrage cât mai mulţi clienţi, şi magazinele online au început deja reducerile de preţuri la haine - îmbrăcăminte. Vor fi reduceri de până la 70% la hainele de sezon, dar nu numai. Spre exemplu, magazinul 3 Suisses are reduceri de până la 50% la toate hainele. Magazinul Mycloset.ro face reducere de 20% la categoria Kilipiruri. Mycloset taie preţurile deja reduse din categoria Kilipiruri cu haine şi încălţăminte pentru bărbaţi şi femei. Reduceri de până la 85% la îmbrăcămintea de damă oferă magazinul TinaR. Aici putem găsi cămăşi, sacouri, bluze, pulovere, geci, paltoane, rochii, accesorii, genţi, eşarfe, bijuterii, ochelari, lenjerie, dar şi încălţăminte. La rândul său, şi magazinul FashionVictim.ro are reduceri de până la 70% la toate tipurile de haine pentru femei, bărbaţi şi copii. La preţuri vor mai umbla magazinele: FashionUp.ro - cu 80%, StarShinerS - cu 45%, CB Store - Cătălin Botezatu cu 15%.

Consumatorii, sfătuiţi cum să cumpere corect

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România a precizat că toţi consumatorii ar trebui să ştie că sunt protejaţi indiferent de unde cumpără sau de faptul că achiziţionează un produs la preţ întreg sau cu preţ redus. Pentru a nu cădea în capcană, cumpărătorii sunt sfătuiţi să-şi facă o listă cu produsele pe care urmează să le achiziţioneze şi cu preţurile actuale ale acestora. Acest lucru îi ajută să evite falsele reduceri de preţuri, spre exemplu atunci când comercianţii măresc preţul şi aplică procentul de reducere la preţul astfel majorat. Consumatorii trebuie să verifice modul în care este afişată reducerea pe site sau pe eticheta produsului. Preţul nou, redus trebuie indicat prin raportare la preţul vechi, fie prin afişarea alături de acesta, barat, fie prin indicarea procentului de reducere sau prin combinarea ambelor modalităţi. Nu cădeţi în capcana ofertelor care anunţă mari reduceri de preţuri doar pentru a vă atrage să intraţi în magazin. Verificaţi pentru fiecare produs în parte dacă sunt respectate regulile amintite mai sus pentru indicarea reducerii. În cazul în care comandaţi online, verificaţi cu atenţie, înainte de a trimite comanda, dacă preţurile produselor din coşul de cumpărături este acelaşi cu preţul redus indicat atunci când aţi ales produsul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii