Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeni din toate cartierele, uniţi împotriva ţânţarilor Au sau nu efect acţiunile de dezinsecţie? Vă rugăm să ne sesizaţi!

ro

12 Jul, 2016 00:00 3195 Marime text
 

Primăria Constanţa ne informează că zilnic, după ora 19.00, acţiunile de dezinsecţie continuă în toate zonele municipiului. Cu toate acestea, micile insecte refuză să se „predea”, spre exasperarea locuitorilor din municipiul Constanţa. Parcurile, în continuare, sunt pline de roiuri de ţânţari nervoşi, gată să înţepe pe oricine. Aşteptăm sesizările dumneavoastră cu privire la această problemă acută şi la eficienţa   acţiunilor de deratizare derulate de Primăria Constanţa.
 
Ieri, Primăria Constanţa a făcut publice şi zonele în care se va efectua dezinsecţia în această săptămână. Astfel, în săptămâna 11 - 16 iunie, se va acţiona după următorul program:
 
11 iulie - zona bulevardul 1 Mai - Abator, zona Km 4/5, bulevardul Aurel Vlaicu - zona Viile Noi, zona CET, zona Faleză Sud - Poarta 6
 
12 iulie - zona Casa de Cultură, zona Trocadero - Dacia, zona Tomis III, II, I, zona ICIL
 
13 iulie - zona Inel, zona I.C. Brătianu, zona centrală - peninsulară, zona Faleză Nord
 
14 iulie - zona Tomis Nord
 
15 iulie - staţiunea Mamaia
 
16 iulie - cimitire.


 
Primăria Constanţa recomandă cosirea la timp a vegetaţiei ierbicole, folosirea cremelor, a sprayurilor cu substanţe repelente de către persoanele cu risc (paznici, personal de la salubrizare, staţii de pompare ape); aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spaţiile și clădirile abandonate; aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini. De asemenea, apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanţa, precum și din circumscripţiile sanitar-veterinare sunt rugaţi să ia toate măsurile de protecţie necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu substanţele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.

Citeşte şi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii