Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinţă internaţională la Universitatea Ovidius

ro

24 Oct, 2012 03:01 1600 Marime text

Facultatea de Construcţii din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa organizează, în perioada 25 - 27 octombrie, a doua ediţie a Conferinţei Internaţionale „Water Across Time in Engineering Research - WATER 2012". Evenimentul va oferi un prilej important pentru întrunirea a numeroşi cercetători, specialişti din mediul academic, dar şi practicieni, ale căror preocupări se concentrează asupra resurselor de apă precum şi a modului în care apa influenţează comportarea construcţiilor cu care interacţionează.

Comunicările ştiinţifice care urmează să fie susţinute şi dezbătute acoperă o arie largă de cercetare având apa ca obiect central de studiu. Sunt aşteptaţi participanţi din mari centre universitare din ţară, precum şi din Mexic, Olanda, Slovacia, Macedonia, Tailanda, Finlanda, Iran, Rusia, care vor prezenta contribuţiile lor, teoretice şi practice, la dezvoltarea cunoaşterii în domenii precum mecanica fluidelor, hidraulică, hidrologie, interacţiunea apă-structuri, managementul resurselor de apă, evaluarea riscului şi preîntâmpinarea dezastrelor provocate de secetă, inundaţii, schimbări climatice.

Lucrările se vor derula pe secţiuni, invitaţi speciali fiind prof. univ. dr. Mircea Ieremia, de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, dr. ir. Ioana Popescu, UNESCO-IHE, Delft, the Netherlands, prof. dr. ing. Mihai Mărgăritescu, de la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării (INCDMTM). Înregistrarea participanţilor la Conferinţa Internaţională „Water Across Time in Engineering Research - WATER 2012" are loc pe data de 25 octombrie, începând cu ora 11.00, la sala AB1 din clădirea nouă a Bibliotecii Universităţii Ovidius, bulevardul Mamaia nr. 124, iar deschiderea oficială a lucrărilor conferinţei va avea loc la ora 12.00, în aceeaşi sală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii