Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs de frumuseţe al patrupedelor la Constanţa Peste două mii de exemplare canine „luptă" pentru trofeul cel mare (Galerie foto)

ro

13 Jul, 2012 01:00 5738 Marime text
IMG_6912.jpgMaltese, cane corso, scottish terrier, chinese crested, tibetan spaniel, american bull terrier sau boston terrier sunt doar câteva dintre cele 150 de rase de câini prezente în cadrul expoziţiei găzduite de Pavilionul Expoziţional Constanţa. Timp de patru zile, începând de astăzi până duminică, patrupedele vor concura pentru titlul de campion al României. Înainte de concurs, fiecare căţel urmează un ritual de înfrumuseţare, stăpânii lor având grijă ca aceştia să fie periaţi, coafaţi şi daţi cu fixativ.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti şi constă în patru expoziţii canine internaţionale. „La acest eveniment chinologic vor participa două mii de câini, care provin din mai multe ţări: Bulgaria, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Israel, Italia, Lituania, Norvegia, Olanda, Polonia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Turcia, Ucraina şi Ungaria. Avem 150 de rase, care vor concura pentru titlul de „Cel mai bun exemplar". De asemenea, avem 6 clase de vârstă şi 10 grupe. Cele mai bune exemplare canine vor fi premiate cu medalii şi cupe", a declarat Cristian Ştefănescu, preşedintele Asociaţiei Chinologice Române. Corpul de arbitrii (experţi chinologi) este şi el internaţional. Aceştia provin din şase ţări. La finele fiecărei zile de expoziţie, publicul prezent va avea ocazia unică de a vedea câteva dintre cele mai valoroase exemplare canine, multe dintre acestea deţinătoare ale unui palmares impresionant, care include titluri europene şi mondiale. În programul fiecărei zile de expoziţie, în ringul central se vor desfăşura demonstraţii spectaculoase de dresaj, dog dancing şi se vor face prezentări de rase. „Evenimentul din aceste zile este o avanpremieră a Expoziţiei Europene care se va desfăşura în acest an în luna octombrie la Bucureşti", a mai spus Cristian Ştefănescu, preşedintele Asociaţiei Chinologice Române. Constănţenii şi turiştii care vor veni la această expoziţie gălăgioasă trebuie să scoată din buzunare cinci lei, preţul unui bilet de intrare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii