Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concediul de paternitate ar putea fi mărit. Ce spun inițiatorii

ro

02 Apr, 2021 00:00 2439 Marime text
  • Concediului de paternitate va crește de la cinci zile la zece
  • Proiectul este depus la Senat
  • Inițiatorii vor să crească durata în care tații pot beneficia de timp liber pentru familie

Concediului de paternitate va crește de la cinci zile, cât este în prezent, la zece zile, conform unui proiect de lege înregistrat la Senat. Tații care aleg să își ia concediu pentru îngrijirea unui nou membru al familiei vor beneficia de zece zile libere. Inițiatorii proiectului sunt: Budăi Marius-Constantin - deputat PSD; Dumitrache Ileana-Cristina - deputat PSD; Solomon Adrian - deputat PSD.

Potrivit proiectului, durata concediului paternal, de zece zile, se va majora cu încă cinci zile lucrătoare în cazul în care tatăl nou-născutului a obținut atestatul de absolvire a cursului de puericultură. Acesta va beneficia de majorarea de cinci zile de fiecare dată când familia se întregește cu un nou-născut și, indiferent de numărul de copii, cursul de puericultură va fi urmat o singură dată.

Astfel, deși durata maximă a concediului, de 15 zile, va rămâne practic neschimbată, un tată care nu a urmat cursul de puericultură va putea beneficia totuși de un număr de zece zile lucrătoare drept concediu paternal și nu doar cinci, cum este reglementat acest lucru în prezent.

În condițiile proiectului amintit, se va elimina așadar din lege limitarea conform căreia de durata maximă a concediului de paternitate de 15 zile se poate beneficia doar o singură dată.

Ținând cont de completările propuse prin proiectul de lege, tatăl care optează pentru a-și lua concediu de paternitate nu va fi discriminat în niciun fel și își va păstra jobul în toată această perioadă, fără a i se aplica un tratament mai puțin favorabil pentru simplul motiv că a solicitat sau efectuat concediul paternal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii