Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania a investit 850.000 de dolari în susţinerea intervenţiilor Parteneriatul Rompetrol și SMURD pentru salvarea de vieți continuă

ro

22 Apr, 2015 00:00 1895 Marime text
Rompetrol Rafinare, parte a KMG International, continuă, alături de Fundaţia pentru SMURD şi Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv), parteneriatul pentru susţinerea intervenţiilor medicale de urgenţă pe cale aeriană, a deplasării personalului şi a transportării victimelor. Valoarea investiției companiei în cei şase ani de parteneriat depășește suma de 850.000 de dolari.
 
„Suntem alături de salvatori, fie ei oameni sau instituții, și ne implicăm de mai mulți ani în dezvoltarea sectorului de sănătate din România, prin acest parteneriat și altele asemănătoare. Ca exemple, anul acesta, am finalizat modernizarea și dotarea cu aparatură a dispeceratului integrat ISU-Ambulanţă Neamţ, în 2013, am contribuit la înființarea primului centrul regional de pregătire în primul ajutor calificat şi descarcerare din zona Dobrogea, iar angajamentul nostru pe termen lung față de societate și comunități continuă și în anii următori“, a declarat Azamat Zhangulov, vicepreședinte Senior al KMG International.
Raed Arafat, președintele Consiliului Director al Fundației pentru SMURD consideră că implicarea Rompetrol Rafinare în sprijinirea activităţii SMURD este deosebit de importantă. „Implicarea responsabilă a Rompetrol Rafinare în sprijinirea activităţii desfăşurate cu elicopterele SMURD înseamnă, în fiecare an, o colaborare de impact, care conduce în mod cert la salvarea unui număr mai mare de vieți omenești. Activitatea aero-medicala a SMURD este destinată asigurării intervențiilor de urgență, de înaltă competență, pentru toți pacienții aflați în stare critică. Această activitate nu ar fi fost posibilă fără colaborarea directă cu Inspectoratul General de Aviație şi va fi mult mai consistentă prin sprijinul acordat de Rompetrol“, a declarat, la rândul său, Raed Arafat, președintele Consiliului Director al Fundației pentru SMURD. Începând cu anul 2008, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a efectuat intervenţii aeriene de urgenţă la nivel naţional, contribuind astfel la transportarea şi salvarea unui număr de peste 6.000 de persoane rănite. În 2014, în cadrul punctelor de operare aeromedicală beneficiare ale sponsorizării acordate de Rompetrol Rafinare, au fost efectuate 254 de intervenţii, însumând 373 de ore de zbor. Inspectoratul General de Aviaţie are o contribuţie importantă în cadrul acţiunilor SMURD prin operarea elicopterelor, cât şi prin asigurarea accesului rapid în cadrul intervenţiilor prin utilizarea tuturor structurilor sale teritoriale. Carburantul JetA1 este folosit pentru operarea elicopterelor și a avioanelor și este produs de Rafinăria Petromidia începând cu anul 1984, fiind certificat conform standardelor din domeniu.

Proiecte de responsabilitate socială

Grupul KMG International se implică activ în proiecte de responsabilitate socială prin platforma sa, „Energia vine din suflet“, care cuprinde programul naţional „Împreună pentru fiecare“ şi alte proiecte din domeniile protecţia mediului, sănătate şi cultură. În ultimii şase ani, au fost implementate în toate judeţele ţării 101 proiecte de intervenţie comunitară, cu o investiţie de peste 1,5 milioane de dolari, pentru beneficiul direct al 300.000 de persoane. De asemenea, Grupul se implică în activităţi caritabile sau de sponsorizări, susţinând Gala Societăţii Civile şi prestigiosul Festival și Concurs Internaţional „George Enescu“, anual investind peste 1,5 milioane de dolari în proiecte de CSR (Corporate Social Responsibility).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii