Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cofetăria Crizantema, paradisul prăjiturilor foarte bune şi ieftine (galerie foto)

ro

05 Nov, 2015 00:00 15825 Marime text

Pentru cei mai mulţi dintre noi, dulciurile reprezintă o tentaţie irezistibilă, un deliciu la care nu putem renunţa, faţă de care devenim dependenţi de-a dreptul. Orice eveniment important din viaţa noastră este completat de alegerea unui tort perfect.
 
Clasic, diferit, original... aşa am auzit că este cofetaria Crizantema. Am fost acolo pentru „ceva bun“, la punctul de lucru de pe strada I.G. Duca, numărul 71. Mai au o cofetărie şi pe strada Cibinului, numărul 8 bis. Şi am găsit ceva ce înseamnă ciocolată, frişcă, marţipan, caramel. Am avut impresia că am intrat în raiul prăjiturilor, produsele de la Crizantema variind de la prăjituri tradiţionale româneşti la mousse-uri de ciocolată sofisticate, la trufe rafinate sau la produse de patiserie.
 
Decorul este unul elegant, dominat de accente de culori calde şi de o transparenţă modernă subliniată prin vitrinele mari care îţi invită ochii pofticioşi la degustare. La fel de elegant precum decorul este şi modul în care sunt ornate şi realizate toate prăjiturile şi torturile. Acestea sunt de o estetică ireproşabilă, şi, aşa frumos aranjate în vitrină, reuşesc să ofere un spectacol vizual irezistibil. Atmosfera este caldă, decorul este plăcut. Spaţiul nu este mare, iar cei care fumează vor putea sta la o ţigară doar afară.
 
Cofetăria Crizantema are o varietate de sortimente. Având laborator propriu, în fiecare zi se pregătesc produse cu ingrediente naturale. Poţi lua macarons (16 lei), ecler vienez (2 lei), savarine (2 lei), Dobos (2,75 lei), Figaro (2,35 lei), Frezia (2,75 lei), Charlota cacao (2,40 lei), cremşnit (2,25 lei), mascote (3 lei), mousse fructul pasiunii (7 lei), prăjitură cu nucă şi caramel (4,25 lei), prăjitură cu ciocolată şi fructul pasiunii (3,75 lei), choco mousse (5,50 lei), indiene (2 lei), mousse ciocolată cu zmeură (5,50 lei), mousse de lămâie (5,50 lei), tartă fructe (3,10 lei) sau amandine (2,75 lei). Torturile au preţuri începând de la 24 de lei per kilogram.
 
Cu toate că aş fi vrut să mănânc din toate câte puţin, m-am limitat la o singură prăjitură. Nu am ales-o după vreun criteriu, întrucât chiar nu aveam cum. Am dat cu „ala, bala, portocala“ şi am mâncat „Trei ciocolate“ (4,50 lei). Nu am nimic de reproşat! A fost delicioasă!

Ce spune Registrul Comerţului

Cofetăria Crizantema funcţionează pe societatea Anthoni Paniprod SRL, înfiinţată în anul 2012, cu sediul social în municipiul Constanţa, care se ocupă de „fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie“. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului în data de 4 noiembrie, asociatul unic este Lavinia Ramona Mocanu, iar administratorul societăţii este Ion Munteanu.
 
Informaţii utile:
 
 Site: www.laboratorcrizantema.ro 
Facebook: https://www.facebook.com/LaboratorCrizantema 
E-mail: office@laboratorcrizantema.ro ; crizantema_srl@yahoo.com
Telefon: 0241 638 001; 0341 445 765


Wi-Fi: Da
Locuri de parcare: Da

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dan Mihăescu 09 Nov, 2015 08:47 Cele două noţiuni calitative IEFTIN şi BUN sunt antinomii. Ele se exclud reciproc în natură şi societate şi cine-şi face reclamă alăturând cei doi termeni fie este foarte sincer fie vrea să-i înşele la modul "ieftin" pe cei ne educaţi.