Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC alocă bani pentru Campioana Mondială de Pescuit la Crap 2012

ro

24 Oct, 2012 02:13 2731 Marime text
gala_pescuit_Campionatul_mondial_de_pescuit_la_crap_1.jpgConsiliul Judeţean Constanţa (CJC) va dezbate, în şedinţa de mâine, un proiect de hotărâre care prevede alocarea „sumei de 315.000 de lei pentru organizarea Galei de premiere a echipei României, câştigătoare a Campionatului Mondial de Pescuit la Crap 2012, ediţia a XIV-a". În expunerea de motive a proiectului se menţionează: „În perioada 27 - 30.09.2012 s-a desfăşurat Campionatul Mondial de Pescuit la Crap, ediţia a XIV-a pe lacul Corbu, Mamaia, în judeţul Constanţa, la care au participat 20 de ţări - România, Africa de Sud, Anglia, Bosnia - Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Franţa, Italia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Ucraina, Ungaria". Amintim că evenimentul a fost organizat de Rig Service SA, Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România în parteneriat cu CJC.

În acest context, amintim, de asemenea, că echipa naţională a României a ocupat locul întâi pe naţiuni, devenind astfel campioană mondială. La individual, echipa României, reprezentată de Ştefan Fâşie şi de Felix Roman, a ocupat locul I pe podium, în vreme ce locul II i-a revenit lui Claudiu Lukacs şi Cătălin Ureche.

Prin acest proiect de hotărâre, CJC propune premierea echipei naţionale a României cu suma netă de 50.000 de euro. În plus, este prevăzută şi alocarea sumei de 50.000 de lei pentru acoperirea costurilor generate de organizarea Galei de Premiere, de la Pavilionul Expoziţional (aproximativ 315.000 de lei).

Despre proiectul CJC, Florin Cârstocea, organizator al campionatului şi administrator al Rig Service SA, a declarat că este un pas firesc, de vreme ce Consiliul Judeţean a fost, încă de la început, partener în această iniţiativă. „Am avut un sprijin real, fără CJC mi-ar fi fost mult mai greu, pentru că a fost vorba despre o mobilizare de resurse umane imensă". Conform declaraţiilor lui Cârstocea, pentru campionatul mondial de pescuit au fost amenajate 450 de hectare din lacul Corbu, precum şi 75 de pontoane.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii