Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce face RADET cu apa scoasă din instalaţiile de încălzire în timpul verii

ro

15 Apr, 2016 00:00 7988 Marime text


Din 13 aprilie, Regia Autonomă a Distribuţiei Energiei Termice (RADET) Constanţa a luat decizia întreruperii alimentării cu căldură a consumatorilor.
 
Având în vedere că evoluţia temperaturilor exterioare este în creştere, fiind îndeplinite condiţiile de întrerupere a alimentării cu căldură a consumatorilor, RADET Constanţa a demarat procedura de oprire a furnizării energiei termice sub formă de încălzire în municipiul Constanţa, începând cu data de 13 aprilie. După oprirea încălzirii, RADET Constanţa va continua să furnizeze energie termică sub formă de apă caldă de consum către toţi consumatorii, în regim non-stop.
 
Însă ce se întâmplă cu apa care se scoate din instalațiile de încălzire vara? Câți metri cubi/tone de apă se utilizează la umplerea instalațiilor de încălzire din Constanţa? Răspunsurile le aflăm de la directorul RADET Constanţa, Liviu Popa.
 

„Apa din instalaţia de încălzire este dedurizată, o apă tehnologică, nepotabilă. Instalaţiile nu sunt golite în timpul verii. Noi am închis toate vanele din punctele termice, din căminele de racord şi de vizitare, cât şi de la branşamentele blocurilor, inclusiv la vanele de la grupurile de măsură, tocmai pentru a păstra apa în instalaţii. În fiecare an procedăm astfel. Păstrăm apa în instalaţii. Dacă am scoate apa, toamna ar trebui înlocuită în totalitate, ceea ce implica costuri“, ne-a explicat Liviu Popa.

 
Cât priveşte cantitatea de apă utilizată la umplerea instalațiilor de încălzire din Constanţa, directorul RADET Constanţa a precizat că este de ordinul sutelor de tone.

„În fiecare an, instalaţiile se completează, deoarece consumatorii golesc instalaţia atunci când execută lucrări. De asemenea, când sunt reparaţii în timpul verii, suntem nevoiţi să golim instalaţiile. Toamna, când facem probe la rece, noi, de fapt, completăm instalaţiile cu apă“, ne-a mai spus Liviu Popa. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Costea 16 Apr, 2016 08:24 Așa este,apa este dedurizata cu masa cationica,dar de stocat nu o stocheaza nimeni.La noi la bloc,precum si la alte blocuri,sunt doua robinete ,pe tur si retur cate nu sunt inchise niciodata.Și atunci....Vara se fac reviziile si remedierile la robinete ,conductele si schimbatoarele de caldura (pregatirea pentru urmatorul sezon rece) ,și ma intreb,apa aceia o predați personalului RADETsa o duca acasa?Altfel ma intreb, aveti numai revizii accidental,nu si programate?