Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCINA Constanţa şi Fundaţia Laufer, despre soluţiile de finanţare pentru internaţionalizarea afacerilor româneşti (galerie foto)

ro

13 Oct, 2018 00:00 2325 Marime text
Ieri, la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, în Sala Senatului, a avut loc conferinţa „Smart Star USA - Soluţii eficiente de finanţare pentru internaţionalizarea afacerilor româneşti“. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Laufer, Camera de Comerţ şi Industrie a României, Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Universitatea „Ovidius“.
 
Programul „Smart Start USA“ urmăreşte facilitarea accesului unui număr de cel puţin 10.000 de întreprinderi micro, mici şi mijlocii, dar şi de antreprenori români prezenţi anual pe pieţele internaţionale. Piaţa cu cel mai mare impact este cea a Statelor Unite ale Americii.
 
În cadrul conferinţei este prezentată platforma de înscriere în program. Smart Start USA urmăreşte crearea primului ecosistem românesc dedicat creşterii exportului şi internaţionalizării companiilor cu capital românesc, pe piaţa americană.
 
La eveniment au participat Ilan Laufer, fondatorul şi managerul Smart Start USA, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, reprezentanţi ai băncilor partenere First Bank, Banca Transilvania, reprezentată prin Mihaela Ichim, din partea Băncii Comerciale Române, Călin Marius Bogdan. Au mai participat şi reprezentanţi ai mediului academic, ai mediului de afaceri, precum şi ai administraţiei publice locale. Din partea Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa a fost prezentă Victoria Dragomir.
 
În desfăşurarea evenimentului, Ilan Laufer, fondatorul şi managerul Smart Start USA, a vorbit despre proiectul Smart Start USA şi a dezvoltat ideea de implementare a acestuia în ţara noastră.
 
Ilan Laufer a precizat că în prezent bugetul alocat de cele trei firme partenere este în valoare de 500 de milioane de dolari. „Durata de implementare a unui proiect este de maximum 7 ani. Dorim să dezvoltăm sectoarele prioritare. Exporturile româneşti sunt într-o dinamică majoră”, a precizat fondatorul Smart Start USA.
 
În cadrul evenimentului s-a mai discutat şi despre importanţa dezvoltării unui sector privat, şi nu numai. Obiectivele proiectului sunt crearea primului ecosistem din România şi dezvoltarea sectoarelor economice prioritare pentru exportul românesc. De asemenea, şi creşterea de capital românesc al companiilor care export este un element important.
 
Ilan Laufer a mai vorbit şi despre crearea de noi locuri de muncă în economie în mod direct şi indirect prin stimularea producţiei şi a exportului, dar a dat şi detalii despre Smart Start USA şi beneficiile ecosistemului proiectului.
 
Ideile esenţiale care reies din discursul fondatorului Smart Start USA sunt legate de certificarea şi accesul la comunitate, tratamentul prioritar în baza certificatului Smart Start USA, participarea gratuită la evenimente din ţară şi străinătate, semnătura electronică pentru toţi cei care aplică la program, facilitarea accesului la reţeaua ataşaţilor economici ai României în străinătate şi facilitarea accesului la reţeaua Camerei de Comerţ şi Industrie a României în ţară şi străinătate.
 
„Printre obiective se mai numără accesul la garanţii din partea fondului de garantare şi contragarantare, soluţiile financiare oferite în exclusivitate pentru optimizarea operaţiunilor curente, accesul rapid la finanţare, rata de schimb valutar fixată în avans, iar clientul este protejat faţă de volatilitatea pieţei valutare“, a adăugat Ilan Laufer.
 
Smart Start USA este prima platformă digitală de video banking din România, potrivit reprezentanţilor acestora.
 
Tot Laufer a mai dorit să facă o demonstraţie în timp real în legătură cu modul în care se poate accesa site-ul şi de uşurinţa cu care cei interesaţi se pot înscrie pe platformă.
 
Din partea CCINA, la eveniment a participat Victoria Dragomirescu. Ea a salutat această iniţiativă şi a menţionat că CCINA se angajează să susţină implementarea proiectului în Constanţa prin promovarea prin toate mijloacele de care dispune şi în cadrul mediului de afaceri: „Credem că acest proiect va avea succes şi în rândul mediului de afaceri din judeţul nostru şi va fi benefic“.
 
 
Edilul-şef aş Constanţei, Decebal Făgădău, a făcut câteva precizări în legătură cu proiectul prezentat şi a detaliat câteva aspecte în legătură cu potenţialul pe care îl are oraşul nostru.
 
„De ce să alegem Statele Unite? Avem acces la o piaţă world wide. Dacă ne uităm la Constanţa, suntem puţin în urmă faţă de potenţialul nostru. Nu trebuie să ne comparăm cu alţii“, a declarat primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.
 
Tot primarul Constanţei a mai spus şi faptul că există acces la orice, însă tot ce trebuie să fie făcut este să se pornească de undeva. „Avem acces la orice, trebuie doar să ne apucăm de muncă“.
 
În cadrul evenimentului, reprezentanţii băncilor şi-au prezentat platformele şi implicarea în proiectul Smart Start USA.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii