Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Dumitru, noul vicepreşedinte al Rompetrol, va coordona activităţile din România

ro

07 Feb, 2014 00:00 7489 Marime text
Grupul Rompetrol trece la un nou model operaţional,  în acord cu strategia de consolidare şi dezvoltare a activităţilor şi operaţiunilor Rompetrol în România şi în Europa de Sud- Est. Astfel, extinderea produselor şi serviciilor Rompetrol va fi asigurată de o nouă structură de conducere, cu un rol activ în aprovizionarea cu materie primă, transformarea în produse finite, dar şi distribuţia acestora către consumatorul final. Reorganizarea activităţilor va permite o îmbunătăţire a flexibilităţii operaţiunilor, cu un impact semnificativ în creşterea eficienţei şi a structurii costurilor.

Prima linie de management este reprezentată de Azamat Zhangulov, vicepreşedinte senior, care va coordona  în continuare toate funcţiunile corporative, guvernanţa corporativă, serviciile suport la nivel de grup şi financiare, dar şi de Cătălin Dumitru, vicepreşedinte, responsabil de coordonarea tuturor activităţilor operaţionale: supply chain, trading, rafinare şi petrochimie, marketing şi retail.

„Decizia de a aplica un nou model operaţional este foarte importantă pentru atingerea obiectivelor strategice ale companiei. Numirea lui Cătălin Dumitru reflectă politica de resurse umane şi anume, susţinerea şi promovarea specialiştilor locali. Datorită bunei gestionări a lui Cătălin Dumitru, în calitate de director general, Grupul Dyneff a reuşit să înregistreze în ultimii 6 ani rezultate foarte bune. În plus, faptul că în prezent compania este una din cele mai valoroase active ale Grupului Rompetrol, precum şi experienţa lui Cătălin de 12 ani în sectorul de petrol şi gaze, ne determină să avem deplină încredere în dezvoltarea Grupului. Noua echipă managerială are abilităţile şi experienţa pentru a îndeplini toate obiectivele ambiţioase ale companiei”, a declarat Zhanat Tussupbekov, CEO al Grupului Rompetrol.

Principalele responsabilităţi ale lui Cătălin Dumitru în cadrul Dyneff au constat în consolidarea bazei logistice, respectiv operaţiunile desfăşurate de companie în principalele porturi de la Marea Mediterană şi Oceanul Atlantic, precum şi dezvoltarea activităţii de trading internaţional şi wholesale în Europa de Vest. Astăzi, Grupul Dyneff este cea mai importantă subsidiară a Rompetrol, în funcţie de volumele tranzacţionate şi cifra de afaceri, de peste 2,2 miliarde de Euro în 2013.

„Reorganizare tuturor activităţilor operaţionale presupune integrarea întregului flux de operaţiuni specifice activităţii de downstream, de la aprovizionarea cu materii prime, lanţ logistic, rafinare, până la vânzarea produselor finite, model utilizat de toţi marii jucători din sectorul oil&gas. În acest fel, este asigurată o mai bună alocare a responsabilităţilor, cu impact asupra rezultatelor globale şi în mod deosebit a costurilor de rafinare. De asemenea, aceasta structură funcţională clară asigură concentrarea activităţii asupra activităţii de dezvoltare şi asupra clienţilor”, a declarat Cătălin Dumitru, vicepreşedinte al Grupului Rompetrol.

Echipa de manageri în supervizarea directă a lui Cătălin Dumitru este formată din: Mihaela Ungar, Chief Marketing Officer, Alexandru Nicolcioiu, Chief Production Officer (rafinare şi petrochimie) şi Yerlan Akkenzhenov, Chief Trading and Supply Chain Officer.

Grupul Rompetrol este deţinut integral de compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan – KazMunayGas, fiind prezent în 12 ţări şi cu majoritatea activelor şi operaţiunilor în Franţa, România, Spania şi Sud-Estul Europei. TRG este implicat în activităţi de rafinare, marketing şi trading, dar şi în explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii