Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când porneşte căldura? Directorul general Liviu Popa spune că RADET Constanţa respectă legea

ro

13 Oct, 2016 00:00 6693 Marime text
RADET Constanța a făcut, ieri, un anunţ important care îi vizează pe toţi consumatorii săi. Astfel, ținând cont de faptul întregul plan de revizii și reparații aferent anului curent a fost finalizat, RADET Constanţa va demara, începând de azi, 13 octombrie, operațiunile de încărcare a instalațiilor proprii în vederea efectuării probelor de presiune la rece.
 
Pe această cale, RADET Constanța roagă consumatorii să își asigure etanșeitatea instalațiilor proprii sau să anunțe la Dispecerat RADET (telefon 0341.461.000 și 0241.616.792 - program non-stop) adresa imobilului care nu este pregătit încă pentru probele la rece spre a se evita inundații accidentale în acele imobile. Menționăm că RADET Constanța este pregătită din punct de vedere tehnologic ca atunci când condiţiile meteo o vor impune și asociaţiile de proprietari vor fi de acord, să reia furnizarea energiei termice sub forma de caldură către toţi consumatorii.
 
„Deocamdată, nu avem temperaturi atât de scăzute ca să începem furnizarea agentului termic. Noi avem un regulament pe care îl respectăm, iar legea spune că furnizarea agentului termic începe doar dacă trei nopţi consecutive temperaturile exterioare coboară sub 10 grade. În noaptea de marţi, spre exemplu, au fost +16 grade. În al doilea rând, asociaţiile de proprietari ne-au anunţat că nu doresc încă să începem furnizarea căldurii, cu toate că interesul nostru ar fi să furnizăm.

Începem probele la rece pentru ca instalaţiile să fie pregătite, iar când prognoza meteo o va impune, suntem în măsură să începem furnizarea fără probleme“ a declarat directorul general al RADET Constanţa, Liviu Popa. Mai mult, Liviu Popa a precizat că, la ora actuală, nu sunt cereri din partea consumatorilor privind furnizarea agentului termic. Reamintim că, la Constanţa, preţul local de facturare cu TVA este de 430,55 lei pentru o gigacalorie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii