Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani pentru echipament sportiv, de la stat, pentru copiii care se înscriu în cluburi sportive. Ce condiții sunt

ro

03 Sep, 2020 00:00 2550 Marime text
  • Copiii vor fi sprijiniți de Guvern printr-un voucher cu care să își cumpere echipament sportiv, dacă se înscriu la un club sportive pentru prima dată
Guvernanții pregătesc o lege prin care cei mici vor putea beneficia de vouchere pentru echipamente sportive dacă se decid să se înscrie la un club sportiv.
Proiectul de OUG a fost înregistrat la Consiliul Economic și Social (CES) și trebuie să fie aprobat de Executiv și să apară în Monitorul Oficial, pentru a se aplica.
Pentru a încuraja copiii născuți între 1 ianuarie 2005 și 31 decembrie 2014 să se înscrie (pentru prima dată) la cluburi sportive, unde să practice sport de performanță, proiectul de lege va permite acordarea fiecărui copil care va face acest lucru un voucher de 300 de lei, pe care îl va folosi pentru a achiziționa echipamente sportive. Voucher-ele respective vor fi distribuite prin intermediul cluburilor sportive și vor fi considerate venituri neimpozabile.
Clubul sportiv, pentru a fi eligibil pentru participare în program, va trebui să:
  • dețină certificat de identitate sportivă;
  • să fie afiliat la federația sportivă națională, în funcție de sport;
  • federația respectivă să fie recunoscută de către Ministerul Tineretului și Sportului.
Odată primit, voucher-ul nu va putea fi transmis și va trebui să fie utilizat în termen de șase luni de la momentul tipăririi.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii