Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au început cursurile în cadrul proiectului „Vreau să fiu cel mai bun!" Niculae Nejloveanu - „Sezonul estival va începe cu personal calificat în domeniul turismului" (galerie foto)

ro

18 Feb, 2013 22:26 2810 Marime text
nejloveanu.jpgFundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară" a deschis ieri oficial cursurile de calificare din cadrul proiectului „Vreau să fiu cel mai bun!", proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

Fundaţia este beneficiar al proiectului, iar Compania Naţională de Investiţii pentru Turism este partener naţional. „Este al doilea proiect cofinanţat din fonduri europene accesat de noi. Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de 170 de adulţi, care vor fi şcolarizaţi pe parcursul a doi ani, atât cât durează implementarea programului. Astfel, fundaţia va organiza cursuri pentru agent de turism-ghid, recepţioner, bucătar, ospătar, cameristă. Programul se adresează angajaţilor din turism şi din domeniul gastronomiei. Cursurile sunt gratuite, iar la sfârşitul lor cursanţii vor primi câte 250 de lei", a explicat Niculae Nejloveanu. Acesta a mai precizat că respectivele cursuri aduc o serie de beneficii atât cursanţilor, cât şi agenţilor economici. Astfel, angajatorii pot beneficia de o forţă de muncă calificată, pot îmbunătăţi stabilitatea personalului, pot creşte perspectivele de promovare a angajaţilor, precum şi să asigure o productivitate a muncii ridicată. Cât priveşte angajaţii, aceştia vor dobândi, în urma absolvirii cursurilor, cunoştinţe avansate, metode şi tehnologii moderne de lucru, îşi vor putea actualiza cunoştinţele şi deprinderile specifice meseriei, vor putea să se adapteze la o piaţa a muncii competitivă şi, de ce nu, vor putea câştiga un salariu decent. În cadrul proiectului „Vreau să fiu cel mai bun!" vor fi organizate următoarele cursuri de formare profesională continuă: bucătar (6 luni), ospătar (6 luni), cameristă (3 luni), agent turism (9 luni). Partener în acest proiect este SC Compania de Investiţii pentru Turism SRL Bucureşti. Obiectivul principal al proiectului îl constituie creşterea nivelului de calificare şi a competitivităţii profesionale pe piaţa muncii a 170 de angajaţi, în vederea obţinerii calificărilor dorite de aceştia în domeniul turismului. „Ne bucură faptul că tot mai mulţi agenţi economici din turism apelează la cei care au absolvit cursurile noastre. Astfel, sezonul estival va începe cu personal calificat în domeniul turismului", a mai adăugat Niculae Nejloveanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii