Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, părinți! Se pregătesc înscrierile la creșele de stat din Constanța. Actele necesare

ro

16 Apr, 2021 00:00 8473 Marime text
  • Părinții îngrijorați că micuții lor nu vor primi un loc la creșă dacă nu înnoptează în fața instituției, pentru a fi cât mai în față pe liste, au părut mereu să ia cu asalt instituția, în ziua înscrierii.
  • În anul 2020, acest lucru nu s-a mai întâmplat, dat fiind că procedura de înscriere s-a desfășurat exclusiv online, în contextul epidemiologic stabilit de epidemia de Covid-19.
  • Înscrierea la creșele de stat începe pe data de 4 mai 2021.
Anul acesta, înscrierile la creșele de stat din Constanța vor începe pe data de 4 mai 2021, fiind păstrată regula potrivit căreia înscrierile încep în prima zi lucrătoare din mai.
 
Pentru părinții din Constanța care au copii mici și nu au cu cine să îi lase, înscrierea la creșele de stat se dovedește, an de an, a fi o adevărată aventură. Până în anul 2020, când epidemia de Coronavirus a făcut practic imposibil acest lucru, cozi lungi se formau la Administrația Creșelor în prima zi de înscriere, încă dinainte de ivirea zorilor.
 
Părinții îngrijorați că micuții lor nu vor primi un loc la creșă dacă nu înnoptează în fața instituției, pentru a fi cât mai în față pe liste, au părut mereu să ia cu asalt instituția, în ziua înscrierii.
 
Așa cum am precizat anterior, în anul 2020, acest lucru nu s-a mai întâmplat, dat fiind că procedura de înscriere s-a desfășurat exclusiv online, în contextul epidemiologic stabilit de epidemia de Covid-19.
 
Potrivit Primăriei Constanța, perioada de înscriere la creșele de stat va debuta și anul acesta în prima zi lucrătoare a lunii mai, respectiv pe data de 4 mai 2021.
 
Conform Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, dosarul de înscriere va conține următoarele documente, în baza cărora se va acorda punctajul aferent:
  • cerere tip;
  • copii ale actelor de identitate ale părinților, cu domiciliul sau reședinta în Municipiul Constanța;
  • copii ale certificatului de naștere al copilului pentru care se face înscrierea și ale fraților minori, unde este cazul;
  • adeverințe doveditoare privind locul de muncă (fie că există un contract de muncă în derulare sau un contract de muncă suspendat pentru concediul de creștere a copilului)/frecventarea cursurilor la zi a unei unități de învățământ/decizia anuală de impunere pentru PFA/adeverință de șomaj, pentru fiecare dintre părinți/reprezentanții legali;
  • adeverință de la unitățile de învățământ pentru fratii care frecventează deja creșa, sau frecventează grădinița ori școala situate în apropierea creșei;
  • pentru familiile monoparentale se atașează sentința judecătorească pentru încredințarea minorului/certificat de deces, act notarial care să demonstreze că minorul se află întreținerea părintelui/reprezentantului legal al copilului;
  • pentru cazurile sociale se atașează anchetă socială.
 
Foarte important, reprezentanții Primăriei Constanța au mai precizat, pentru ZIUA de Constanța, că procedura de anul acesta se va schimba și, la acest moment, încă se lucrează la ea.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Deficit de 800 de locuri. Primăria Constanța transformă o cantină din Palazu Mare în creșă. Consilierii locali și-au dat acordul pentru investiție
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii