Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia „Suflete Deschise” şi societatea Arimex Comexim 2000 – „ Vestiţi primăvara! Fiţi mărţişori! Dăruiţi bucuria dragostei!”

ro

02 Mar, 2021 00:00 2611 Marime text
  • Asociaţia „Suflete Deschise” şi societatea Arimex Comexim 2000 lansează un nou îndemn creștinesc
  • Ei invită creștinii să vestească primăvara


Primăvara începe cu un mărţişor, aşa cum spune și tradiţia veche de aproape 8.000 de ani. Mărţişoarele sunt, simboluri ale speranţei, ale admiraţiei, ale dragostei, ale renaşterii naturii odată cu venirea primăverii şi au rol de talismane, aducătoare de noroc, pentru cei ce le poartă. Firul roşu protejează de rele şi exprimă iubirea în credinţa populară. Albul, la rândul său, semnifică puritate şi energie.

În general acest simbol este oferit copiilor, tinerelor fete şi femeilor pentru a le proteja gingaşia şi sensibilitatea. Mărtişoarele sunt obiecte de podoabă legate cu un şnur împletit dintr-un fir alb şi unul roşu şi se oferă de către bărbati tinerelor fete sau doamnelor dar pot fi oferite şi de către fete, prietenelor, mamelor, bunicilor.

Este frumos ca fiecare mărţişor să reprezinte persoana căreia ii este dăruit... sau urarea care vrea să fie făcută. Un coşar poate transmite bunăstare, trifoiul noroc sau ghiocelul poate exprima gingăşia.

Dar, să nu uităm că mărtişoarele plăcute lui Dumnezeu sunt faptele bune! Faptele bune sunt ghioceii dragostei! Oferiţi astfel de mărţişoare celor pe care ii iubiţi, celor trişti, celor singuri, celor părăsiţi, celor sărmani, celor aflaţi în dificultate. Nu trebuie să aveţi bani pentru a oferi astfel de mărţişoare.
Un zâmbet, o vorbă frumoasă, o încurajare, un gest de milostenie, o faptă bună pentru cei mai puţin avuţi, sunt la îndemâna oricui. Astfel de mărţişoare înduioşează şi aduc bucuria în lacrimi. Căci, Dragostea, face din puţin, foarte mult!

„Multe persoane întâmpină primăvara în suferinţă, pe patul de spital. Majoritatea sunt mame, surori, soţii, copii la care nu vine nimeni. Fie că sunt prea departe, fie că nu pot, fie că pur şi simplu nu mai are cine să vină. Fiecare dintre noi am putea fi în locul lor. Veniţi deci să luăm locul celor care fie sunt in carantină, izolati, înzăpeziţi, fie sunt neputincioşi, fie nu au cu ce circula sau celor care, din orice alte motive, nu au reuşit să ajungă cu un mărţişor sau cu o floare la spital, la azil, la un cămin de bătrâni: părinţi, fraţi, soţi, copii, nepoţi, bunici, prieteni!

Veniţi să aducem alinare, pentru a le alunga tristeţea şi a le readuce zâmbetul pe buze! O mică bucurie, un sfat bun, mângâietor, să le amintim de cei dragi şi să le urăm sănătate, o primăvară frumoasă şi zile mai bune”, au transmis voluntarii Asociației „Suflete deschise”.

„Cu aceste gânduri, conducerea Asociatia „Suflete deschise” si SC Arimex Comexim 2000 SRL, cea care se ocupă de pregătirea hranei pacienților din unitățile spitalicești constănțene vor oferi tuturor doamnele şi domnişoarele internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi la Spitalul CFR, mărţişoare, ghiocei, fructe si prăjituri.

Deasemeni, voluntarii Asociaţiei „Suflete deschise”, au vestit deja sosirea primăverii şi celor 41 de bunicuţe aflate in Centrul de îngrijiri pentru persoane vărstnice Poarta albă. Ele au fost răsfaţate cu zâmbete, cu bucurie, fiecare primind cu înduioşare, mărţişoare, flori, precum şi cutii cu bomboane de ciocolată. În plus, toţi cei 106 bătrânei din Cămin, au primit câte o pizza uriaşă, dulciuri, sucuri şi fructe.

Vestitorii primăverii au ajuns cu daruri şi la dominişoarele de la Casa Speranţa, la oamenii străzii, dar şi la femeile din Adăpostul pentru oamenii străzii, Sf. Filoftea.
Rugăm pe bunul Dumnezeu să ne împrimăvăreze sufletele, să ne tămăduiască toate neputinţele trupeşti şi sufleteşti, să ne dea putere să iertăm, să sperăm şi să iubim”, au conchis voluntarii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii