Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARSVOM îşi va face un cheu în zona Farul Roşu

ro

15 Nov, 2013 00:00 2508 Marime text
În Dana 79, anul viitor va apărea o nouă construcţie – cheu, unde vor acosta navele Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare Constanţa.

„Încă de anul trecut am solicitat Ministerului Transporturilor 5.000 de mp în Dana 79, zona Farul Roşu, unde intenţionăm să facem un cheu pentru navele agenţiei”, a explicat Dan Manole, directorul general al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare Constanţa. De altfel, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de ieri s-a aflat şi Proiectul de hotărâre privind transmiterea unor bunuri aparţinând domeniului  public al statului şi aflate în concesiunea Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa, din administrarea Ministerului Transporturilor în administrarea Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare Constanţa, unitate care funcţionează în subordinea Ministerului Transporturilor. „Dacă proiectul de hotărâre va trece, vom executa studiul de fezabilitate, iar anul viitor, sperăm, să obţinem toate avizele necesare demarării construcţiei”, a mai spus Dan Manole.

Notă:
La închiderea ediţiei, Executivul a adoptat Hotărârea privind transmiterea unor bunuri aparţinând domeniului public al statului şi aflate în concesiunea Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime“-S.A Constanţa, din administrarea Ministerului Transporturilor în administrarea Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare Constanţa, unitate care funcţionează în subordinea Ministerului Transporturilor
Ca urmare a Hotărârii adoptate de Guvern, prin transmiterea bunurilor din titlu în administrarea Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare – Constanţa se creează condiţiile pentru realizarea obiectivului de investiţii „Fronturi de acostare pentru ambarcaţiuni de salvare şi depoluare din dana 79 din portul Constanţa”. În acest fel se va spori capacitatea de intervenţie a ambarcaţiunilor ARSVOM.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii