Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia „Suflete Deschise“, alături de copiii care locuiesc la Casa „Speranţa“

ro

25 Aug, 2018 00:00 3108 Marime text
Societatea Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia „Suflete deschise“ au răspuns apelului Fundaţiei „Morning Glory House pentru Copii Bolnavi de SIDA“ şi au întins o mână de ajutor copiilor care locuiesc la Casa „Speranţa“. Astfel, reprezentanţii societăţii Arimex Comexim 2000 SRL şi ai Asociaţiei „Suflete deschise“ ne-au dezvăluit că au donat mai multe haine şi alimente beneficiarilor de la Casa „Speranţa“. Mai mult, Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia „Suflete deschise“ oferă copiilor de la Casa „Speranţa“ un sejur de cinci zile la Poiana Braşov.
 
„Asociaţia «Suflete deschise» şi Arimex Comexim 2000 SRL au răspuns apelului lansat de copiii bolnavi de SIDA ce locuiesc în Casa «Speranţa» din Constanţa şi le-au pregătit o mare surpriză. Cu mare bucurie le vom oferi o săptămână de vacanţă, începând cu 3 septembrie, în staţiunea Poiana Braşov, la un complex turistic de trei stele. Copiilor şi mamelor sociale le vor fi asigurate cazarea şi masa, lecţii de echitaţie, foc de tabără, întreceri sportive, călătorii cu telecabina şi telegondola spre vârfurile Cristianul Mare şi Postăvarul, vizitarea Cetăţii Medievale din Râşnov. Copiii se vor întâlni cu faimoşii dinozauri, vor vizita Peştera Râşnoavei, Castelul Bran, Cetatea  Braşovului. De asemenea, vor avea parte şi de ale multe alte surprize“, a declarat Daniela Ghioc, membru fondator al Asociaţiei „Suflete deschise“.
 
Cu o istorie de peste 27 de ani, Fundaţia M.G.H. Casa „Speranţa“ din Constanţa oferă un mediu familial copiilor ai căror familii nu au reuşit să o facă. Pe lângă responsabilitate, educaţie, respect şi iubire, fundaţia îşi mai propune să ofere copiilor noi oportunităţi de recreere şi socializare într-un mediu diferit de cel de acasă. 
 
„Şi cum nicio vacanţă şcolară nu e completă fără o tabără, ne-am gândit să organizăm şi în acest an o tabără, de neuitat! Din păcate, fondurile pentru organizarea unor astfel de evenimente sunt limitate, astfel că orice contribuţie financiară este bine-venită. Şi pentru că nicio faptă bună nu rămâne nerăsplătită, celor ce ne vor lăsa date de contact copiii le vor întoarce bucuria printr-un «suvenir» realizat de ei“, a transmis Elena Cişmaşu, administratorul Fundaţiei „Morning Glory House pentru Copii Bolnavi de SIDA“ - Casa „Speranţa“ din Constanţa.
 
Fundaţia a fost înfiinţată pe 17 ianuarie 1991 de către Starcross Community, o comunitate monastică din Statele Unite ale Americii, cu sprijin din partea autorităţilor locale şi a unui grup de persoane din judeţul Constanţa. Casa „Speranţa“ este o rezidenţă de tip familial care serveşte nevoilor de dezvoltare şi maturizare ale copiilor abandonaţi şi cu infecţie HIV din judeţul Constanţa. Activitatea centrului se bazează pe Convenţia Naţiunilor Unite pentru Drepturile Copilului.
 
Casa „Speranţa“ este situată în Constanţa, unul dintre oraşele cele mai afectate din România în ceea ce priveşte epidemia de SIDA la copii. Organizaţie neguvernamentală, non-profit, Casa „Speranţa“ are un scop umanitar, fiind acreditată de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice  să acorde servicii sociale copiilor aflaţi în dificultate şi infectaţi HIV/SIDA.
 
Încă din 1991, Casa „Speranţa“ şi-a propus şi a reuşit să demonstreze superioritatea modelului de îngrijire de tip familial şi să servească drept model comunităţii naţionale şi internaţionale pentru replicarea modelului de îngrijire în toate instituţiile de ocrotire pentru copii. În prezent, în Casa „Speranţa“ sunt protejaţi 12 copii/tineri seropozitivi, cu vârste cuprinse între şase luni şi 30 de ani. Aceştia provin din mai multe judeţe ale ţării şi din familii defavorizate care până în prezent nu au menţinut legătura cu aceştia.
 
Numărul de copii/tineri protejaţi în cadrul Fundaţiei M.G.H. este de 15, după cum urmează: 30 de ani - 2 persoane, 28 de ani - 2 persoane, 16 ani - 3 persoane, 15 ani - o persoană, 12 ani - o persoană, 6 ani - o persoană, 5 ani - o persoană, 2 ani - o persoană, 1 an - 2 persoane, 6 luni - o persoană.
 
„Fundaţia M.G.H. se confruntă  cu problema delicată de a asigura cu certitudine condiţiile optime conform standardelor minime obligatorii privind continuarea procesului de creştere, educaţie şi integrare socio-profesională a tinerilor aflaţi în plasament. Acest fenomen se perpetuează şi se accentuează, din păcate, cu fiecare zi, deoarece finanţatorii care susţin Fundaţia M.G.H. (din 1991) sunt şi ei, la rândul lor, în situaţia de a se desfiinţa şi în imposibilitatea de a mai finanţa activitatea din Constanţa.
 
Pentru fiecare copil care a fost admis să trăiască la Casa «Speranţa» există un plan pe termen lung în ceea ce priveşte nevoile lui de dezvoltare, educaţie şi integrare socio-profesională, din punct de vedere teoretic, dar din perspectiva financiară suntem în impas“, a mai spus  Elena Cişmaşu, administratorul Fundaţiei „Morning Glory House pentru Copii Bolnavi de SIDA“ - Casa „Speranţa“ din Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii