Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arimex Comexim 2000 le face o surpriză bolnavilor din Spitalul Judeţean, de Moş Nicolae! Cei mici vor primi cadouri

ro

06 Dec, 2018 00:00 1997 Marime text
Toţi copiii ştiu că Moş Nicolae se îngrijeşte îndeaproape de ei: celor cuminţi le aduce daruri, iar celor neascultători, o vărguţă! Dar nu toţi ştiu că şi soldaţii, pescarii şi marinarii îl consideră pe Sfântul Nicolae ocrotitorul lor. Adevărul este că Sfântul Nicolae este, de sute de ani, unul dintre cei mai iubiţi şi mai cinstiţi sfinţi. El nu este numai un moş care aduce daruri copiilor! Bisericile ridicate în cinstea lui în Europa şi poveştile despre minunile numeroase făcute de el sunt o dovadă a ajutorului pe care Sfântul Nicolae l-a dat celor sărmani şi celor aflaţi în primejdie, dar şi a dragostei pe care i-o poartă creştinii de pretutindeni.
Urmând acest exemplu, salariaţii societăţii Arimex Comexim 2000 SRL vor lua chipul lui Moş Nicolae şi vor dărui fiecărui micuţ bolnav dulciuri şi fructe, creioane colorate, dar şi cărţi de colorat din care vor învăţa despre cuvintele şi miracolele lui Iisus. În plus, începând de săptămâna viitoare, cu complicitatea Arimex Comexim 2000 SRL şi a Asociaţiei „Suflete deschise”, Moş Crăciun şi spiriduşii săi îi vor vizita zilnic pe copiii bolnavi,  încercând să le alunge tristeţea, să le aline suferinţele şi să le aducă zâmbetul pe buze. Şi, într-o atmosferă de basm, ei vor împărţi cadouri tuturor micuţilor, încântându-i cu poveşti despre Naşterea Domnului şi despre magia Crăciunului.
Astfel, de Moş Nicolae, bolnavii internaţi în Spitalul Judeţean Constanţa vor avea un meniu special: mic dejun - ceai cu lămâie, unt, salam de vară, crenwurşti de pui, brânză topită cu smântână, brânză proaspătă de vaci, caş proaspăt de vacă, miere, gem de căpşuni; supliment - biscuiţi, lapte dulce, iaurt natural; prânz - borş de purcel cu tăiţei de casă, borş de purcel cu smântână, supă lipovenească de crap, supă de pasăre cu tăiţei de casă, supă de legume a la grec, tochitură dobrogeană cu piure de cartofi, file de crap la tavă şi cartofi natur în sos de lămâie, cârnaţi dobrogeni cu piure de cartofi, piept de pui la cuptor şi piure de cartofi, pulpe superioare de pui dezosate şi cartofi la cuptor, cartofi copţi cu pui la cuptor, cartofi copţi cu brânză de vaci, salată de varză roşie, salată de gogonele; desert prânz - mere, mere coapte cu miere şi stafide, prăjitură cu fructe, banană, struguri, clementine, baton cu rom; cina: ceai cu lămâie, paste quatro formaggi, ficăţei de pui la cuptor şi pilaf cu legume, pilaf sârbesc cu ciuperci şi pipote de pui, piept de pui înăbuşit cu orez cu spanac, budincă de macaroane cu brânză proaspăta de vaci, cartofi gratinaţi; desert cină - biscuiţi, prăjitură de casă; meniu copii - supă de pasăre cu găluşte /şnitel parizian din piept de pui cu piure de cartofi /salată de varză albă cu morcovi/ pachet cadou - ciocolată albă, prăjitură de casă cu fructe, banană, portocală, biscuiţi cu ciocolată, napolitană cu vanilie, acadele, pufuleţi, bomboane, creioane colorate şi cărţi de colorat.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii