Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopul Tomisului, la trecerea dintre ani „Bucuria să o sporim, dragostea să o înmulţim, pacea să ne stăpânească şi nădejdea să trăiască în sufletele noastre“

ro

01 Jan, 2019 00:00 2334 Marime text
Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a transmis constănţenilor un mesaj pentru noaptea de Revelion, în care îi îndeamnă să aibă inima deschisă şi liberă de orice prejudecată.
 
„Fiecare sfârşit de an aduce şi un nou început. Iată, anul 2018 se sfârşeşte! Acum suntem la înnoirea unui nou an, un an trece şi altul vine. Cu prilejul Anului Nou, vă doresc tuturor să aveţi inima deschisă în inima voastră să intre toţi cei dragi ai casei şi dimprejurul vostru. Şi toţi cei ce v-au supărat sau v-au produs vreun neajuns, şi pe aceştia să-i primiţi în inima voastră. Să nu ţineţi răul, să avem inima deschisă şi liberă de orice prejudecată, pentru că răutatea vine de la cel viclean, care-i duşmanul nostru.
 
Dragostea, iertarea şi bucuria de a primi în inima noastră pe toţi semenii noştri este dar de la Dumnezeu. Fie ca noul 2019 să vină cu daruri bogate, cu daruri de inimă bună, cu daruri de belşug în casele noastre, cu daruri de pace, de iertare şi de dragoste şi, având asemenea sentimente pe care numai Dumnezeu ni le poate ţine, să ne urăm la început de an La mulţi ani şi să ne răspundem cu acest salut în care să se vadă lumina, bucuria şi pacea noastră şi iertarea deplină pe chipurile noastre.
 
Bine ai venit, noule an 2019! Acoperă-ne cu darurile de la Dumnezeu în fiecare zi ca, la sfârşitul noului an, bucuria noastră să fie mai bogată decât a fost în anul trecut. Cu toţii să ne îmbrăţişăm şi să întâmpinăm noul an cu optimism, cu multă bucurie şi cu lucrarea sfântă. Pacea, belşugul, dragostea şi bucuria să pornească din inima noastră. Să nu rămână nicio amintire neplăcută din anul trecut pentru niciun semen al nostru. De aceea, să ne îmbrăţişăm anul acesta, ca Dumnezeu să ne adauge ani mai mulţi, ani după ani, bucuria să sporim, dragostea să o înmulţim, pacea să ne stăpânească şi nădejdea să ne trăiască în sufletele noastre. La mulţi ani”, a transmis ierarhul Tomisului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii